Πιτίνο: «Ο ΜακΚίσικ από τους καλύτερους που έχουν αποκτηθεί στην EuroLeague»

Πιτίνο: «Ο ΜακΚίσικ από τους καλύτερους που έχουν αποκτηθεί στην EuroLeague»

Πιτίνο: «Ο ΜακΚίσικ από τους καλύτερους που έχουν αποκτηθεί στην EuroLeague»
Ο Ρικ Πιτίνο απένειμε τα εύσημα στον Ολυμπιακό για τη νίκη, εστίασε στον Σακιέλ ΜακΚίσικ, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πίεση αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες που κυνηγούν την πρόκριση στα playoffs.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι αλλά σίγουρα δεν μας αρέσει να χάνουμε. Είχαμε μια καλή ευκαιρία αλλά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ όταν έχεις 1/20 τρίποντα. Είναι κάτι ασυνήθιστο. Όταν το σκορ ήταν 67-67 ο Παπανικολάου ευστόχησε σε ένα δύσκολο τρίποντο, σε ένα σουτ της απελπισίας και μας πλήγωσε. Είμαι περήφανος από την προσπάθεια των παικτών μου. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Ο ΜακΚίσικ είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχουν αποκτηθεί στην EuroLeague μεσούσης της σεζόν. Έπαιξε απίστευτα στη Μακάμπι το ίδιο και σε αυτό το ματς. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό.»

Για τις απουσίες των Σπανούλη και Μιλουτίνοβ του Ολυμπιακού: «Συμπαθώ τον Σπανούλη, αλλά φέτος τα δύο καλύτερα ματς Ολυμπιακού ήταν χωρίς τους Σπανούλη και Μιλουτίνοβ. Παίζουν καλά γιατί έχουν αποκτήσει ένα εξαιρετικό δυάρι που παίζει καλά. Στο ΟΑΚΑ τους κερδίσαμε παίζοντας απαίσια. Τώρα παίξαμε καλά, ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι αλλά χάσαμε.».

Για το γεγονός ότι Ράουτινς και Φριντέτ έπαιξαν λίγο: «Ήταν δύσκολο το ματς απ με τον ΜακΚίσικ και αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον Καλάθη. Ο Τζλίμερ τον έπαιζε πρόσωπο, ομως ήθελα τον Ράις για να μας βοηθήσει στις διεισδύσεις, κάτι που έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Μετά ήθελα τον Καλάθη και τον Ράις για να μου δώσουν αυτή τη διείσδυση απ' ότι τα άλλα παιδιά.»

Για το αν υπάρχει πίεση: «Δεν ήμουν ευχαριστημένος με 4ο δεκάλεπτο απέναντι με Ερυθρό Αστερα, Βαλενθια, Μιλάνο. Σήμερα ήμουν στα περισσότερα σημεια . Υπάρχει πίεση στον Παναθηναικό, όπως υπάρχει στον Ολυμπιακο, στη Βαλένθια, στη Φενέρμπαχτσε και στη Ζάλγκιρις. Υπάρχει πίεση σε όλους. Ομως εμείς έχουμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα και ο Ολυμπιακός το δεύτερο πιο δύσκολο. Θα πρέπει να παίξουμε εξαιρετικο μπάσκετ για να μπουμε στα πλέι οφ και αυτό είναι συναρπαστικό.»