Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Λείπει ο Σπανούλης, χορεύουν οι «πράσινοι»

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Λείπει ο Σπανούλης, χορεύουν οι «πράσινοι»
Ο Βασίλης Σπανούλης θα λείψει για πέμπτη φορά από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 3-1 όταν δεν έχουν αντίπαλο τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίζει απόψε τον Παναθηναϊκό χωρίς τον ηγέτη του.

Ο Βασίλης Σπανούλης πέρασε πριν λίγο καιρό την πόρτα του χειρουργείου και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» συμπληρώνει μία δεκαετία στην ομάδα και αυτό θα είναι μόλις το πέμπτο παιχνίδι που χάνει με αντίπαλο τους «πράσινους».

Στα προηγούμενα τέσσερα ματς που έλειψε ο Ολυμπιακός νίκησε μόλις μία φορά κι έφυγε ηττημένος τρεις.

2010-11

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 74-68

Ο Βασίλης Σπανούλης από την πρώτη του κιόλας σεζόν ήθελε να κατακτήσει τα πάντα για να αιτιολογήσει την απόφαση του Ολυμπιακού να τον υπογράψει το καλοκαίρι.

Ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς – προσαγωγούς τον κράτησε εκτός του τελικού Κυπέλλου, όμως οι συμπαίκτες του τα κατάφεραν και πανηγύρισαν τον τίτλο.

2016-17

2ος ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-80

Οι Πειραιώτες είχαν κάνει το 1-0 στους τελικούς πρωταθλήματος, αλλά στο Game 2 στο ΟΑΚΑ αγωνίστηκαν χωρίς τον ηγέτη του.

Ο υψηλός πυρετός και μία βαριάς μορφής αμυγδαλίτιδα κράτησε στο σπίτι τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 84-80 και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

2017-18

EUROLEAGUE

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 62-70

BASKET LEAGUE

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-71

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ταλαιπωρήθηκε αρκετά στο ξεκίνημα της σεζόν 2016-17 αφού έμεινε δύο μήνες εκτός δράσης λόγω ενός οστικού οιδήματος κνημιαίου κυρτώματος στο αριστερό του πόδι.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να λείψει από δύο ντέρμπι τα οποία έγιναν μάλιστα στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν και τις δύο φορές αναδεικνύοντας ουσιαστικά πόσο σημαντικός παίκτης ήταν ο Σπανούλης για τον Ολυμπιακό.