Κάρολ: Ο καλύτερος μήνας του στα 9 χρόνια που παίζει στη Ρεάλ! (vid)

Κάρολ: Ο καλύτερος μήνας του στα 9 χρόνια που παίζει στη Ρεάλ! (vid)

Κάρολ: Ο καλύτερος μήνας του στα 9 χρόνια που παίζει στη Ρεάλ! (vid)
Στα 36 του χρόνια, ο Τζέισι Κάρολ έκανε τον καλύτερο επιθετικά μήνα της καριέρας του στη Ρεάλ έπειτα από 9 χρόνια στη Μαδρίτη και η EuroLeague Greece γράφει για τον τύπο που θα είναι on fire μέχρι να βγει στη σύνταξη!

Τον Οκτώβριο του 2018 η Ρεάλ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Τζέισι Κάρολ για τα επόμενα δυο χρόνια σε μια κίνηση που δεν ενείχε το παραμικρό ποσοστό ρίσκου για τους Μαδριλένους. Η «Βασίλισσα» απέκτησε τον Κάρολ το 2011 στην πρώτη μεταγραφική κίνηση επί ημερών του Πάμπλο Λάσο στην τεχνική ηγεσία και η παρουσία του στο WiZink Center συνδυάστηκε με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη σύγχρονη ιστορία των «blancos».

Ο κορυφαίος σουτέρ στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Φαμπιάν Κοζέρ έχει κατακτήσει 18 τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας καθοριστική συμβολή στον τελικό του Final 4 το 2015 κόντρα στον Ολυμπιακό. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση επιβεβαιώνοντας σε κάθε ευκαιρία πως είναι ασταμάτητος όταν βρει ρυθμό! Κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου έκανε season high με 27 πόντους ενώ πέτυχε 20 πόντους στον τελικό του Copa del Rey απέναντι στη Μάλαγα και στο επιβλητικό 65-94 επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη!

«Μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέχρι να πάρει σύνταξη...» εξήγησε ο Χοσέ Μανουέλ Μπεϊράν, ο βετεράνος φόργουορντ της Ρεάλ στη δεκαετίας των 70s. «Όλα έχουν να κάνουν με την πνευματική δύναμη» εξηγεί ο ίδιος ο Κάρολ, ο οποίος συνήθως δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής όμως έχει ξεκάθαρο ρόλο. «Μπορεί να πάρει πέντε συνεχόμενα σουτ και να σουτάρει το έκτο με την ίδια αποφασιστικότητα. Είναι αυτό ακριβώς που προκαλεί φόβο στον αντίπαλό του» προσθέτει ο Μπεϊράν για τον Κάρολ!

Το παιχνίδι του είναι τόσο απλό, όσο και αποτελεσματικό. Φέτος έχει σημειώσει 29/75 τρίποντα στη Liga Endesa (38.7%) και 29/68 στην EuroLeague (42.6%) ενώ ο Φεβρουάριος ήταν ο καλύτερος μήνας σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα για τον Κάρολ στα 9 χρόνια παρουσίας του στη Ρεάλ! Ο Κάρολ έκλεισε τον περασμένο μήνα με 16.1 πόντους μ.ό. ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του με τους «blancos» ήταν οι 15.3 πόντοι τον Μάρτιο του 2012!

Σε αυτό το διάστημα η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ρεκόρ 7-1 (σ.σ. μοναδική ήττα από την Μπανταλόνα) ενώ για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της σύγκρισης, ο Αμερικανός σκόρερ ξεπέρασε τους 10 πόντους μόλις σε 5 αγώνες το διάστημα 17 Οκτωβρίου - 20 Ιανουαρίου. «Κινείται γρήγορα, δεν σταματά να κινείται, βάζει δύναμη στα πόδια του και εκτελεί. Έχει μια εντελώς διαφορετική μηχανική σε σχέση με άλλα στιλ, όπως αυτό του Κάρι» έχει παραδεχτεί ο θρυλικός Ουέιν Μπράμπεντερ για τον βετεράνο περιφερειακό, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ο ξένος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Ρεάλ!

Στις 16 Απριλίου γίνεται 37 ετών, το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και η σύζυγος του, Μπέιλι Κάρολ έκανε την αποκάλυψη στο Instagram, τονίζοντας πως ο σύζυγος της θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση το καλοκαίρι. Ακόμα πάντως ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του...

Οι καλύτεροι, επιθετικά μήνες του Κάρολ στη Μαδρίτη

ΜΗΝΑΣΠΟΝΤΟΙ
Φεβρουάριος 202016.1
Μάρτιος 202115.3
Απρίλιος 201715
Απρίλιος 201215
Νοέμβριος 201115
Μάιος 201614.7