Τόμπκινς: «Υπήρξε ενδιαφέρον από Παναθηναϊκό, από τους καλύτερους ο Λάσο!»

Γιώργος Κούβαρης
Τόμπκινς: «Υπήρξε ενδιαφέρον από Παναθηναϊκό, από τους καλύτερους ο Λάσο!»
Ενόψει του αποψινού (24/2, 22:00) αγώνα στο «WiZink Center» μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο Τρέι Τόμπκινς, ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της ισπανικής ομάδας του, ανοίγει τα χαρτιά του και θυμάται το ενδιαφέρον των «πρασίνων» πριν από 6 χρόνια.

Μπορεί να... άργησε να βρεθεί στο φετινό ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης λόγω έλλειψης φυσικής κατάστασης και εσωτερικών προβλημάτων ωστόσο από τη στιγμή που τέθηκε στη διάθεση του Πάμπλο Λάσο όπως ακριβώς επιθυμούσε ο Ισπανός τεχνικός, συνέχισε... από εκεί που είχε σταματήσει!

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Τρέι Τόμπκινς είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες των Μαδριλένων -αν όχι ο πιο σταθερός- μετρώντας σε 134 ματς της EuroLeague 9,3 πόντους με 54% στα δίποντα, 41% στα τρίποντα 86% στις βολές και 4,4 ριμπάουντ. Αντίστοιχα φέτος έχει 10,9 πόντους ύστερα από 17 παιχνίδια σουτάρωντας με 59% στα δίποντα (42/71), 47% στα τρίποντα (27/57), 91% στις βολές (20/22) ενώ «κατεβάζει» και 3,7 ριμπάουντ σε κάθε ματς. Αν μη τι άλλο είναι τα πιο χρήσιμα «εργαλεία» στα χέρια του Ισπανού προπονητή!

Ενόψει του αποψινού αγώνα στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ (24/2, 22:00) ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στην EuroLeague Greece, αποθέωσε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Πάμπλο Λάσο, στάθηκε στο σερί της Ρεάλ απέναντι στους «πράσινους» ενώ θυμήθηκε και το «φλερτ» του «τριφυλλιού» για εκείνον το καλοκαίρι του 2014.

-H Ρεάλ μετράει αισίως 9 σερί νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό και 8 συνεχόμενες μέσα στην Μαδρίτη. Αυτό είναι κάτι που σκέφτεστε ενόψει του αγώνα; Σας επηρρεάζει;

«Όχι. Πρώτα απ' όλα πρέπει να είμαστε περήφανοι που έχουμε εννέα σερί νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή και σκληρή ομάδα, είτε παίζει στην Αθήνα, είτε έρχεται στη Μαδρίτη. Και κάθε φορά που τους αντιμετωπίζουμε πάντα πρέπει να παίζουμε πολύ καλά ώστε να τους κερδίσουμε. Όμως, όχι. Δεν σκεφτόμαστε ότι τρέχουμε ένα καλό σερί εναντίον τους. Αν το σκεφτούμε θα μας κάνει κακό και όχι καλό. Από εκεί και πέρα εγώ πάντα νιώθω ότι η ομάδα μου είναι το φαβορί, ανεξαρτήτου αντιπάλου.»

-Η Ρεάλ μετράει επίσης 17 νίκες στα 20 τελευταία ματς της EuroLeague. Υπάρχει κάποιο μυστικό και παίζετε τόσο καλά, συνδυάζοντας την ουσία με το όμορφο μπάσκετ;

«Όχι. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στο γεγονός ότι παίζουμε καλά στην EuroLeague. Απλά παίζουμε σκληρά! Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη σεζόν και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να δείχνουμε συνέπεια σε κάθε παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάτι το special που να κάνει την διαφορά. Δουλεύουμε καθημερινά, εμπιστευόμαστε τους συμπαίκτες μας, ακούμε τους προπονητές μας και παίζουμε σκληρά.»

-Μπορεί να έμεινες εκτός στο ξεκίνημα, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκες στο παρκέ, συνέχισες να δείχνεις την ίδια σταθερότητα και να είσαι από τους καλύτερους της Ρεάλ. Τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο συνεπή;

«Είναι ευλογία να με θεωρείτε από τους καλύτερους της ομάδας μου και τόσο συνεπή. Και εγώ όπως και οι συμπαίκτες μου, δουλεύω πάρα πολύ σκληρά. Το σημαντικό είναι ότι μου δείχνουν εμπιστοσύνη και σίγουρα με βοηθάει πάρα πολύ. Ξέρω ποια είναι η δουλειά μου. Και η δουλειά μου είναι να ευστοχώ στα σουτ, να παίρνω ριμπάουντ, να παίζω άμυνα και να είμαι καλός συμπαίκτης. Και αυτό ακριβώς κάνω.»

-Πάμπλο Λάσο. Μετά και την κατάκτηση του Copa del Rey, μετράει 19 τρόπαια με τη Ρεάλ. Τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει;

«Για μένα ο Πάμπλο είναι ένας από τους καλύτερος προπονητές που έχω αγωνιστεί. Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους καλύτερους της δεκαετίας στην EuroLeague. Η επιτυχία που έχει κάνει μιλάει από μόνη της. Είναι πολύ καλός προπονητής γιατί γνωρίζει ακριβώς πώς σκέφτεται ο παίκτης. Βλέπει ότι σε κάποια ματς πρέπει να μπούμε πιο δυνατά, σε κάποια όχι με τόσο μεγάλη ένταση. Ειδικά όταν έχουμε διπλή αγωνιστική στην EuroLeague. Άλλωστε υπήρξε και εκείνος παίκτης και το γεγονός αυτό φαίνεται ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις καταστάσεις. Είναι πολύ καλός προπονητής και πολύ δεκτικός. Οτιδήποτε και αν έχεις, οτιδήποτε και αν θέλεις να πεις, είναι εκεί για να σε ακούσει και να σε βοηθήσει. Θα είναι πάντα ειλικρινής απέναντί σου.»

-Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και πάμε στον Μάιο του 2015 θα βρούμε και ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να σε αποκτήσει (σ.σ. προκειμένου να αντικαταστήσει τον Τζέιμς Γκιστ μετά την τιμωρία του για χρήση ινδικής κάναβης). Είχαν υπάρξει συζητήσεις; Είχατε φτάσει κοντά;

«Όντως το 2015 υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον και θα μπορούσα να έχω κάποιες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό ωστόσο δεν συνέβη ποτέ. Τελικά έμεινα στη Νίζνι μέχρι το τέλος της σεζόν όπου είχα μια εξαιρετική χρονιά! Ίσως να ήταν μία από τις καλύτερες στην καριέρα μου και πραγματικά αγαπώ αυτήν την ομάδα. Είμαι πολύ ευγνώμων που βρέθηκα εκεί. Τότε επέλεξα να μείνω στη Νίζνι και να μην μπω σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.»

-Πώς προετοιμάζετε το ματς για τον Παναθηναϊκό;

«Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρή και επικίνδυνη ομάδα. Έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, δημιουργούν χώρους, διαθέτει εξαιρετικούς πασέρ, παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά μέσα από τη ρακέτα, μια ομάδα ταλαντούχα και με παίκτες-ηγέτες. Γι' αυτό και εμείς πρέπει να είμαστε στο 100% έτοιμοι και προετοιμασμένοι και να δείξουμε επιπλέον σκληράδα σε αυτό το ματς.»

-Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι τις δύο τελευταίες χρονιές αποκλείσατε τον Παναθηναϊκό στα playoffs έχοντας συνολικό ρεκόρ 6-1, είναι η ομάδα που ενδεχομένως να θέτε να αντιμετωπίσετε και φέτος στα προημιτελικά;

«Όχι, δεν έχει σχέση αυτό. Για μένα με όποια ομάδα και αν παίξουμε στα playoffs θα είναι το ίδιο δύσκολο. Και αυτό διότι θα σημαίνει ότι έκανε πολλή δουλειά στη διάρκεια της regular season για να φτάσει στο TOP-8. Άλλωστε στα playoffs, όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για... πόλεμο κάθε βράδυ. Μέχρι τότε έχουμε καιρό.»

-Κλείνοντας. Τα προγνωστικά σου για playoffs και Final 4...

«Δεν μου αρέσει να κάνω προγνωστικά. Συγκεντρώνομαι μόνο στα επόμενα ματς μέχρι το τέλος της regular season και στη συνέχεια να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε και πάλι μέρος στο Final 4.»