Επιχειρησιακός Δ/ντης ΕuroLeague: «H ανακοίνωση για τον Λαμόνικα δεν στρέφεται κατά της Ελλάδας»!

Gazzetta team
Επιχειρησιακός Δ/ντης ΕuroLeague: «H ανακοίνωση για τον Λαμόνικα δεν στρέφεται κατά της Ελλάδας»!
Ο Έντουαρντ Σκοτ, επιχειρησιακός διευθυντής της EuroLeague Basketball προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση έπειτα από την ανακοίνωση της διοργάνωσης που προειδοποίησε ότι θα αξιολογηθεί η μετεγκατάσταση αγώνων εκτός Ελλάδας, έπειτα από την επίθεση στον Λουίτζι Λαμόνικα.

Η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση που δέχτηκε ο Λουίτζι Λαμόνικα και οι άλλοι διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και προειδοποίησε ότι εάν ξανασυμβεί στην Ελλάδα θα αξιολογηθεί η μετεγκατάσταση των αγώνων εκτός της χώρας!

Από την πλευρά του ο Έντουαρντ Σκοτ προχώρησε σε επίσημη δήλωση ξεκαθαρίζοντας ότι η ανακοίνωση της EuroLeague αφορά μόνο «τις εγκληματικές πράξεις της μικρής μειοψηφίας» και όχι τη χώρα στο σύνολο της.

«Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης ή παρεξήγησης, η επίσημη τοποθέτηση της EuroLeague Basketball δεν απευθύνεται στους Έλληνες φιλάθλους, τις ελληνικές ομάδες, τις ελληνικές αρχές ούτε στην Ελλάδα, γενικότερα. Έχει να κάνει με την αποτροπή της μικρής μειοψηφίας που προχωράει σε εγκληματικές πράξεις εμποδίζοντας χιλιάδες και εκατομμύρια Έλληνες φιλάθλους από το να απολαύσουν τους αγώνες σε περιβάλλον ασφάλειας και σεβασμού. Αυτό περιλαμβάνει να βρίσκονται στο γήπεδο με φίλους, οικογένειες και παιδιά δίχως να κάνουν δεύτερες σκέψεις, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει το 2020. Έχει να κάνει με την προστασία των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών, των διοικήσεων και των δημοσιογράφων, επιτρέποντας του να συμμετέχουν σε έναν αγώνα χωρίς να νιώθουν ότι απειλούνται. Όλοι όσοι εμπλέκονται με τα σπορ πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους ώστε ανάλογες συμπεριφορές να τιμωρούνται και να μην εμφανίζονται ξανά στον αθλητισμό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να το πετύχουμε μια για πάντα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.