Σύνδεσμος Προπονητών EuroLeague: «Καταδικάζουμε την επίθεση, σεβόμαστε τις αξίες του αθλήματος»

Gazzetta team
Σύνδεσμος Προπονητών EuroLeague: «Καταδικάζουμε την επίθεση, σεβόμαστε τις αξίες του αθλήματος»
Ο Σύνδεσμος Προπονητών EuroLeague τοποθετήθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με την επίθεση στον Λουίτζι Λαμόνικα και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η βία δεν έχει καμία θέση στις αξίες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Μετά τις κινήσεις που έγιναν εναντίον των διαιτητών, το Προεδρείο των Προπονητών EuroLeague, καταδικάζει αυτές τις πράξεις βίας και θα ήθελε να επαναλάβει ότι οι προπονητές θα σέβονται και θα υπερασπίζονται πάντα τους ρόλους των διαιτητών στο παιχνίδι. Υποστηρίζουμε έντονα την ακεραιότητά τους και γνωρίζουμε πολύ καλά την απαραίτητη σημασία τους ως υπερασπιστές του θεμιτού παιχνιδιού. Χωρίς το ρόλο των διαιτητών στο παιχνίδι δεν θα υπήρχαν ούτε προπονητές, ούτε παίκτες ούτε ή οπαδοί θα μπορούσαν να απολαύσουν την ομορφιά του EuroLeague. Καταδικάζουμε αυτή την πράξη και κάθε πράξη βίας εναντίον διαιτητών ή οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας της EuroLeague.

"Θέλω να καταστήσω σαφές από την πρώτη φράση ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη και ελπίζουμε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πάρουν τα κατάλληλα μέτρα από αυτή την πράξη", τόνισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής Γκόραν Σάσιτς και συνέχισε: "Ο Σύνδεσμος Προπονητών EuroLeague έχει υποχρέωση προς τις μελλοντικές γενιές και δεσμευόμαστε να σεβόμαστε τις αξίες του αθλήματος. Τον σεβασμό, την αλληλεγγύη και την ακεραιότητα. Μεταφέρουμε αυτές τις αξίες στις οικογένειες και τους παίκτες μας και περιμένουμε από όλους τους φίλους να μας ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα, προκειμένου να αποτελέσουν πρότυπα για τα παιδιά μας. Είμαστε όλοι οι OneTeam στην ίδια οικογένεια της EuroLeague."

Από τη πλευρά του, ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι, σχολίασε: "Εμείς οι προπονητές καταβάλλουμε τις καλύτερες προσπάθειές για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ατμόσφαιρα και ένα καθαρό περιβάλλον εντός και εκτός γηπέδων για παίκτες, διαιτητές και προπονητές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό show στην EuroLeague. Tα κάνουμε όλα αυτά για τους φιλάθλους. Δεν πιστεύουμε ότι η βία βρίσκεται δίπλα σε αυτές τις αξίες που θέλουμε να μεταδώσουμε ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.