Πιτίνο: «Χρειαζόμαστε άλλες τέσσερις νίκες για τα playoffs»

Πιτίνο: «Χρειαζόμαστε άλλες τέσσερις νίκες για τα playoffs»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Χρειαζόμαστε άλλες τέσσερις νίκες για τα playoffs»
Η αποστολή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αναχώρησε το πρωί της Κυριακής για τη Μαδρίτη όπου το βράδυ της Δευτέρας (24/2, 22:00) θα ανοίξει την αυλαία της 26ης αγωνιστικής της EuroLeague απέναντι στη Ρεάλ.

Ο Αμερικανός προπονητής είπε λίγο πριν από την αναχώρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για τη Μαδρίτη: «Η Ρεάλ προέρχεται από ένα απίστευτο ματς απέναντι στη Φενέρμπαχτσε ακόμη και αν δεν είχαν στην διάθεσή τους δύο σημαντικούς παίκτες (σ.σ. Ράντολφ και Γιουλ). Και μερικές φορές στο μπάσκετ, όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, η ομάδα παίζει καλύτερα. Οι υπόλοιποι παίκτες έχουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και παίζουν σαν λαβωμένες τίγρεις! Αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνουμε»

Ο Παναθηναϊκός παίζει... νωρίτερα στη Μαδρίτη λόγω του ότι το γήπεδο της Ρεάλ θα φιλοξενήσει κάποιο event τις επόμενες ημέρες και υπήρχε σχετικό αίτημα από τους Ισπανούς να διεξαχθεί νωρίτερα το παιχνίδι: «Έχουμε να παίξουμε τώρα απέναντι στις ΤΟΡ ομάδες της EuroLeague και πρέπει να κερδίσουμε τέσσερα παιχνίδια. Αυτός είναι ο αριθμός ώστε να είμαστε σίγουρα στα playoffs. Δεν ξέρουμε που θα έρθουν, αλλά θα πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά και δυνατά σε όλα τα ματς, όπως ακριβώς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα με την Μπαρτσελόνα» συνέχισε ο Πιτίνο.

Όσο για το τι πρέπει να αλλάξει η ομάδα του; «Στο τελευταίο ματς δεν κάναμε block out. Και μαζί με τα λάθη που κάναμε ήταν ο λόγος που χάσαμε. Η άλλη ομάδα είχε μεγαλύτερο μέγεθος, αθλητικότητα και δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα ριμπάουντ. Εμείς για τον λόγο του ότι δεν έχουμε μέγεθος και αθλητικότητα, δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα από 10 λάθη σε κάθε ματς. Αν μείνουμε κάτω από τα 10 λάθη και κάνουμε σωστά block out, τότε θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε το ματς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.