Ερυθρός Αστέρας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-86: Απόδραση με Τζέιμς για την ΤΣΣΚΑ (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ερυθρός Αστέρας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-86: Απόδραση με Τζέιμς για την ΤΣΣΚΑ (vid)
Ο Μάικ Τζέιμς… έσκαψε το έδαφος για την απόδραση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το Βελιγράδι και τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με. Ο Αμερικανός έκανε τρομερό δεύτερο ημίχρονο όπου σημείωσε 24 πόντους!

Το εντυπωσιακό με τον βραχύσωμο γκαρντ ήταν ότι μέσα σε… δευτερόλεπτα διέγραψε την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου όπου περιορίστηκε στους πέντε πόντους και βγήκε στο παρκέ στο δεύτερο για να κερδίσει «μόνος» του το παιχνίδι. Κι αυτό έκανε έχοντας συμπαραστάτη τον Ντάνιελ Χάκετ.

Ο τρόπος με τον οποίον ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με το εντυπωσιακό buzzer beater του Μπίλι Μπάρον, ήταν αντιστρόφως ανάλογος της εικόνας του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Ερυθρός Αστέρας και ΤΣΣΚΑ έσπασαν τα καλάθια έξω από τα 6.75 έχοντας 4/12 και 1/10 τρίποντα, αντίστοιχα και γενικώς επικράτησαν οι άμυνες. Γι’ αυτόν τον λόγο σκόραραν με το… σταγονόμετρο στην πρώτη περίοδο (11-7, 7’), η οποία έκλεισε με σκορ 17-16.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έδειξε την πρόθεση επιβολής των δικών της κανόνων στη δεύτερη περίοδο, Χάκετ και Χίλιαρντ πρόσφεραν λύσεις και οδήγησαν σε επιμέρους σκορ 5-12 και στο +6 (22-28). Ο Λορέντζο Μπράουν έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις από πλευρά του γηπεδούχου, ο Ερθρός Αστέρας «κατάπιε» τη διαφορά και με το εκπληκτικό τρίποντο του Μπάρον πήγε στα αποδυτήρια με +1 (37-36ημ.).

Η αγωνιστική αφύπνιση του Μάικλ Τζέιμς έδωσε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αέρα πέντε πόντων (39-44) στην ομάδα του πριν τη συμπλήρωσε τεσσάρων λεπτών στην 3η περίοδο. Γενικώς, η ρωσική ομάδα είχε τον έλεγχο του ρυθμού, σούταρε ελαφρώς καλύτερα έξω από τα 6.75, αλλά το +8 (47-55) της το πρόσφερε περισσότερο η προσπάθειά της στην άμυνα και ο περιορισμός του Λορέντζο Μπράουν. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 53-60.

Ο Κέβιν Πάντερ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα στις αρχές της τελευταίας περιόδου (62-63) με έξι σερί πόντους. Εκεί η ΤΣΣΚΑ βρήκε δύο μεγάλα σουτ. Αρχικά από τον Ντάνιελ Χάκετ και στη συνέχεια από τον Μάικ Τζέιμς. Έτσι ξέφυγε με 66-76 μετά τα μισά της περιόδου. Η συνέχεια απαίτησε διαχείριση και την είχε δια χειρός Τζέιμς (71-80, 37’), φτάνοντας εύκολα στη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Μάικ Τζέιμς «διέγραψε» την κακή αγωνιστική παρουσία του πρώτου ημιχρόνου, έκανε καλό δεύτερο δεκάλεπτο και από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ κινείται στον ρυθμό του Αμερικανού, κέρδισε το παιχνίδι.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ευνόητα, ο Μάικ Τζέιμς ο οποίος μετά τους πέντε πόντους στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε 24 στο δεύτερο. Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο σταθερός παίκτης της ΤΣΣΚΑ κι έκανε airball έξω από τα 6,75.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νταρούν Χίλιαρντ του οποίου η επίδραση στο πρώτο μέρος ήταν σημαντική.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Στράτος Περπέρογλου πήρε μικρό χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας πήρε ελάχιστα από τους παγκίτες. Μπόλομποϊ, Κουφός ήταν γενικώς… εκτός για την ΤΣΣΚΑ

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα τρία τρίποντα της ΤΣΣΚΑ (εκ των οποίων το ένα έμμεσο) όταν ο Ερυθρός Αστέρας πλησίασε στον πόντο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες ήταν απογοητευτικές έξω από τα 6.75

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρομερό κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ στη δεύτερη περίοδο

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 37-36, 53-60, 81-86

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.