Κουφός: «Από το twitter έμαθα ότι δεν θα είμαι στην Εθνική!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Κουφός: «Από το twitter έμαθα ότι δεν θα είμαι στην Εθνική!» (gTV)
Λίγες ώρες πριν το αποψινό (21.00) τζάμπολ στο ΣΕΦ, ο 30χρονος Ελληνοαμερικανός διεθνής σέντερ μιλάει στην Euroleague Greece για την προσαρμογή του στην Μόσχα, σχολιάζει τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του στην ΤΣΣΚΑ και την μη επιλογή του Ντόντσιτς από το Σακραμέντο και καταθέτει την δική του οπτική για την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και τις φήμες που κυκλοφόρησαν. Τι λέει για τον Κόμπι, τον Σπανούλη και τον Παπαγιάννη.

Γεννημένος στο Κάντον του Οχάϊο από Έλληνες γονείς, έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ στο σχολείο της περιοχής και παρά το «στενό μαρκάρισμα» του Ρικ Πιτίνο για το πανεπιστήμιο του Λούιβιλ, τότε, επέλεξε να αποδεχθεί την αθλητική υποτροφία του Ohio State. Στο κολέγιο έμεινε μόλις έναν χρόνο αφού τα νούμερά του (μ.ο. 14,4π., 6,7ρ. & 1,8κοψ.) του έδιναν εγγυημένη θέση στον 1ο γύρο του draft (2008), στο οποίο και επελέγη από τους Γιούτα Τζαζ (νο23).

Το προηγούμενο καλοκαίρι είχε αρχίσει και η σχέση του με το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο εκπροσώπησε στο Eurobasket της Μαδρίτης, όπου η Εθνική εφήβων κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και ο ίδιος ψηφίστηκε MVP της διοργάνωσης. Με μετάλλιο στο στήθος (χάλκινο αυτή τη φορά) έφυγε και από την παρθενική συμμετοχή του με την Εθνική ανδρών στο Eurobasket της Πολωνίας (2009), όπου η Ελλάδα κατετάγη 3η. Έκτοτε είχε ελάχιστα διαθέσιμα καλοκαίρια για την «επίσημη αγαπημένη» και αφοσιώθηκε στην καριέρα του ΝΒΑ, που είχε διάρκεια 11 χρόνια και περιελάμβανε συνολικά πέντε σταθμούς.

Η πιο πετυχημένη χρονιά ήταν η σεζόν 2012-2013, στην διάρκεια της οποίας έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ (ν.ο. 8,0π., 6,9ρ. & 1,3κοψ. με 58% στα σουτ) ως μέλος της βασικής πεντάδας των Ντένβερ Νάγκετς. Το τελευταίο του συμβόλαιο με τους Σακραμέντο Κινγκς εξέπνευσε το περασμένο καλοκαίρι και η ελκυστική πρόταση της ΤΣΣΚΑ, δεν δυσκόλεψε καθόλου την απόφασή του να μετακομίσει στην Ευρώπη και την Μόσχα για να παίξει στην Euroleague.

Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Κουφό, που μετά από έναν τραυματισμό (στην περόνη) που τον έθεσε νοκ-άουτ για 2 μήνες, προσπαθεί πλέον να βρεί την θέση του στο rotation του Δημήτρη Ιτούδη. Το gazzetta.gr τον συνάντησε στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή της ΤΣΣΚΑ και λίγες ώρες πριν το αποψινό (21.00) ματς με τον Ολυμπιακό, μιλάει για τη νέα σελίδα της καριέρας του στην ρωσική πρωτεύουσα και τον μέχρι στιγμής περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του, ενώ ανοίγει και το κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας.

Τι συνέβη και δεν έπαιξε στο Παγκόσμιο της Κίνας, πως σχολιάζει τις φήμες που κυκλοφόρησαν και τι θα κάνει ενόψει προολυμπιακού. Πως χαρακτηρίζει την νοοτροπία του Βασίλη Σπανούλη, τι λέει για τον πρώην συμπαίκτη του στους «βασιλιάδες», Γιώργο Παπαγιάννη και ποια λέξη χρησιμοποιεί όταν του ζητάμε να θυμηθεί το πρώτο του παιχνίδι κόντρα στον αείμνηστο Κόμπι Μπράϊαντ. Αυτά κι άλλα πολλά στο video που ακολουθεί:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.