Κέι Σι Ρίβερς: «Ήθελα να μείνω στον ΠΑΟ, λάθος η διάγνωση για τον ώμο μου!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Κέι Σι Ρίβερς: «Ήθελα να μείνω στον ΠΑΟ, λάθος η διάγνωση για τον ώμο μου!»
Λίγες ώρες πριν το αποψινό (20.00) ματς με τον Ολυμπιακό, ο 32χρονος Αμερικανός guard της Ζάλγκιρις μιλάει στην Euroleague Greece για το πόσο «ζημιωμένος» έφυγε από τον Παναθηναϊκό και δίνει φοβερές ατάκες μιλώντας για τον Saras, τον Σπανούλη και την οπαδική τρέλα στην Ελλάδα!

Το καλοκαίρι του 2017, λόγω και της εξαιρετικής πρώτης χρονιάς που έκανε με την «πράσινη» φανέλα (μ.ο. 11,2π. με 42% τριπ. στην Euroleague και 9,2π. με 38,4% τριπ. στα playoffs της Basket League), o Τσάβι Πασκουάλ εισηγήθηκε την επέκταση του συμβολαίου του που έληγε τον Ιούνιο του 2018.

Τότε οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν για πολλούς και διάφορους λόγους και οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν από τη στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία.

Η δεύτερη σεζόν του στο «τριφύλλι» με τον απόφοιτο του Κλέμσον να αποτελεί από τις βασικές επιθετικές επιλογές της ομάδας, μέχρι και τα τέλη του 1ου γύρου της Euroleague, οπότε και τα νούμερά του ήταν ελαφρώς καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά (μ.ο. 11,9π. με 45,9% τριπ.).

Κάπου εκεί, προς τα τέλη Δεκεμβρίου του 2017, άρχισαν οι ενοχλήσεις στον ώμο και σταδιακά η ελεύθερη πτώση στην απόδοσή του. Στην αρχή ο KC Rivers δεν παραπονιόταν, αλλά όταν συμπλήρωσε 11 αγώνες με τα στατιστικά του να έχουν πάρει την κατιούσα (μ.ο. 5,1π. με 11/52 τριπ. ήτοι 21,1%), ήχησε το πρώτο καμπανάκι.

Μετά τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού αποφάσισε να ακολουθήσει ειδική θεραπεία για 2-3 εβδομάδες και εν συνεχεία να μπει συντηρητικά στις προπονήσεις με στόχο να παίξει στα playoffs με τη Ρεάλ. Μετά από απουσία σχεδόν ενός μηνός, τελικά ο Ρίβερς απουσίασε από το πρώτο και νικηφόρο παιχνίδι και έπαιξε στα τρία επόμενα που συνοδεύτηκαν από ισάριθμες ήττες (και φυσικά την απώλεια της πρόκρισης για το F4), χωρίς να πετύχει ούτε πόντο (0/2 σουτ σε 37' συνολικά).

Κάπως έτσι και παρά την συμμετοχή του στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της καριέρας του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Το gazzetta.gr τον εντόπισε στο Κάουνας όπου βρίσκεται και συνομίλησε μαζί του, για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την 2ετία του στην Αθήνα, καθώς επίσης για τη νέα σελίδα στην Λιθουανία και την Ζάλγκιρις.

«Δεν είμαι ο τύπος που κρατάει κακία, αλλά έφυγα "ζημιωμένος" από τον ΠΑΟ!»

«Δεν είμαι ο τύπος του παίκτη που θα σου πει ότι κρατάει κακία στην πρώην ομάδα μου για τον τρόπο που έφυγα ή που θα ξεκατινιαστεί μόνο και μόνο για να νιώσει μία στιγμιαία ηθική ικανοποίηση, επειδή πριν 1,5 χρόνο στενοχωρήθηκα πολύ με την έκβαση της όλης της υπόθεσης. Όχι δεν είναι αυτά του χαρακτήρα μου! Αυτό που σου πω μόνο είναι ότι ήθελα πολύ να μείνω στον Παναθηναϊκό, γιατί μου ταίριαζε πολύ και η ομάδα και η ζωή στην Αθήνα, ενώ είχα δεθεί πολύ με τους παίκτες και με τους ανθρώπους της!», μας λέει αρχικά ο 32χρονος πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2015) και συνεχίζει:

«Θα σου πω όμως και ότι όλα αυτά που βγήκαν προς τα έξω για τον τραυματισμό μου απείχαν πολύ από την πραγματικότητα και μου έκαναν ζημιά στη συνέχεια της καριέρας μου. Και έγιναν πολλά λάθη! Ούτε αυτοάνοσο πρόβλημα είχα στον ώμο, ούτε σωστή διάγνωση έγινε αρχικά, ούτε ενδεδειγμένη θεραπεία ακολούθησα για να γίνω καλά! Μέχρι και φημολογία ότι τελειώνει η καριέρα μου αναπτύχθηκε! Και τελικά αποδείχτηκε ότι υπέφερα από έναν σπάνιο νευρικό τραυματισμό σε ένα πολύ νευραλγικό σημείο για το σουτ (σ.σ.: κάτι σαν κάταγμα κοπώσεως), το οποίο απλά χρειαζόταν ξεκούραση και διαφορετική θεραπεία απ' αυτήν που ακολούθησα! Κοινώς όλα έγιναν λάθος κι από 'κει που συζητάγαμε την παραμονή μου, έφυγα σαν... ξένος και σαν... τελειωμένος μπασκετικά! Όλη αυτή η κατάσταση, μου στοίχισε πολύ επαγγελματικά γιατί ουσιαστικά έκανα να βρω δουλειά έξι μήνες... Δεν πειράζει όμως, κρατάω τα καλά και συνεχίζω...», υπερθεματίζει ο πρώην παίκτης της Ρετζιάνα Εμίλια στην οποία πήγε τον Δεκέμβριο του 2017 κι έμεινε για δύο μήνες, μέχρι να επιστρέψει στην Euroleague και να υπογράψει στον Ερυθρό Αστέρα.

«Μου έκαναν λίγο πλάκα κάποιοι φίλοι μου από την Ελλάδα για την συμφωνία με το αδελφό σωματείο του Ολυμπιακού, αλλά να σου πω κάτι... Αν έπαιρνα στα σοβαρά όλη αυτή την οπαδική παράνοια που επικρατεί στην Ελλάδα, μεταξύ των "αιωνίων αντιπάλων", δεν θα απολάμβανα τόσο πολύ τη ζωή και την δουλειά μου στην χώρα σας. Γι' αυτό και δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση η αποχώρηση των "ερυθρόλευκων" από το πρωτάθλημα! Τίποτε δεν μπορεί να με εκπλήξει πλέον για την Ελλάδα! Όλα μπορούν να συμβούν! Δυστυχώς η αντιπαλότητα δεν μένει μόνο στις τέσσερις γραμμές», μας απαντάει χαριτολογώντας, όταν του κάνουμε τη σχετική νύξη για το πως από τα «πράσινα» φόρεσε τα «ερυθρόλευκα».

Ο νέος... Ομπράντοβιτς και ο η αποθέωση του Σπανούλη!

Τον ρωτάμε για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, την Ζάλγκιρις και το αποψινό (20.00) ματς με τους Πειραιώτες του 1ου σκόρερ όλων των εποχών στην διοργάνωση, Βασίλη Σπανούλη και έχει μόνο καλά λόγια να πει: «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός. Μπορεί φέτος να μην έχει τη δυναμική των προηγούμενων ετών, αλλά η νίκη του μέσα στη Μόσχα, μιλάει από μόνη της για το τι είναι ικανός να πετύχει στην καλή βραδιά του. Γι' αυτό και τον υπολογίζουμε πάρα πολύ!», σχολιάζει ο K.C. Rivers πριν αναφερθεί στον "Kill-Bill".

«Όποτε δεν έχουμε παιχνίδι και χαζεύω παιχνίδια της Euroleague στην τηλεόραση, πραγματικά απορώ με την αγάπη του για το άθλημα. Είναι ένα ζωντανός "θρύλος"! Η επιθυμία του να είναι ο καλύτερος καθώς βαδίζει στα 38 του χρόνια, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα. Το ότι σκοράρει ακόμη και τώρα 30άρες πραγματικά με ξεπερνάει και αποδεικνύει πόσο πολύ δουλεύει ακόμη και στην "δύση" της καριέρας του!», προσθέτει ο Αμερικανός shooting-guard, που συμπλήρωσε δύο μήνες στο Κάουνας και μετά από ένα δύσκολο διάστημα προσαρμογής, έχει ήδη αρχίσει να καταθέτει τα διαπιστευτήριά του.

«Είχα ακούσει πολλά για τον coach Saras, ενώ τον πρόλαβα και σαν παίκτη στα τελευταία χρόνια της καριέρας του. Στο διάστημα που είμαι υπό τις οδηγίες του, όμως, έχω εντυπωσιαστεί. Πέρα από τις γνώσεις του και την "έκτη αίσθηση" που έχει στο μπάσκετ, το μεγάλο του προσόν είναι ότι ήταν πρώην μπασκετμπολίστας υψηλού επιπέδου και ξέρει καλά πως να χειριστεί τους παίκτες! Γι' αυτό και κανείς δεν δυσανασχετεί όταν τον βλέπει να ουρλιάζει στον πάγκο! Όλοι ξέρουμε ότι το κάνει γιατί νοιάζεται για την ομάδα και την βελτίωση της απόδοσής μας! Δεν ξέρω αν θα φτάσει στους τίτλους του Ομπράντοβιτς, πάντως είναι σίγουρα αυτός που θα τον πλησιάσει περισσότερο σε όλα!», κατέληξε ο Ρίβερς πριν μας αποχαιρετήσει.