ΛεΝτέι εναντίον ΛεΝτέι (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
ΛεΝτέι εναντίον ΛεΝτέι (vid)
Η Euroleague Greece συγκρίνει τον Ζακ ΛεΝτέι του Ολυμπιακού με αυτόν της Ζαλγκίρις.

Ο Αμερικανός ψηλός διανύει την δεύτερη σεζόν του στην Euroleague και απόψε θα αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ το καλοκαίρι του 2018 του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο υπογράφοντάς τον στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής τον έδιωξε το καλοκαίρι του 2019.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους λίγο μετά την αποδέσμευση του από τους Πειραιώτες τον υπέγραψε στην Ζαλγκίρις.

Με μία απλή ματιά στα στατιστικά του Ζακ ΛεΝτέι φαίνεται πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά του. Χαρακτηριστικό επίσης είναι πως όπως και με τον Ολυμπιακό έτσι και με την Ζαλγκίρις, παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Όπως ο Μπλατ έτσι και ο Γιασικεβίτσιους τον χρησιμοποιούν κυρίως ως σέντερ, ειδικά όταν θέλουν να παίξουν με πιο ανάλαφρα σχήματα.

Ο ΛεΝτέι παραμένει πάντως ευάλωτος στα αμυντικά του καθήκοντα και με τον Σάρας να είναι πιο αυστηρός από τον Μπλατ, είναι και περισσότερες οι φορές που τα... ακούει από τον προπονητή του.

Σε γενικές γραμμές ο Αμερικανός έχει παρόμοια σεζόν με την περσινή του και δείχνει πως ακόμη δεν είναι έτοιμος να έχει ρόλο σε ομάδα που θα στοχεύει ψηλά στην Euroleague.

ΛΕΝΤΕΪ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΕΝΤΕΪ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
17:06ΧΡΟΝΟΣ22:40
9.7ΠΟΝΤΟΙ10.7
78.1%ΒΟΛΕΣ84.8%
57%ΔΙΠΟΝΤΑ48.7%
35.7%ΤΡΙΠΟΝΤΑ26.3%
4ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ4.7
0.3ΑΣΙΣΤ1
0.9ΛΑΘΗ1.6
0.4ΚΟΨΙΜΑΤΑ0.7

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.