Μεσίνα στον Αρλάουκας: «Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά μου λείπει που δεν έχω παίξει μπάσκετ» (pod)

Ο Έτορε Μεσίνα είναι ο καλεσμένος του Τζο Αρλάουκας και γυρίζει τον χρόνο πίσω στον τεράστια καριέρα του.

Μεσίνα στον Αρλάουκας: «Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά μου λείπει που δεν έχω παίξει μπάσκετ» (pod)

Ακόμα μια εβδομάδα το «The Crossover» του Τζο Αρλάουκας φιλοξενεί μια μεγάλη προσωπικότητα της Euroleague και αυτή την φορά είναι ο Έτορε Μεσίνα.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι ένας από τους μόλις 5 προπονητές που έχει πάρει 4 φορές το τρόπαιο και έχει την τιμή να είναι εκείνος που έχει πάρει στην αρχή της δεκαετίας τον τίτλο στην μοναδική φορά που ο τίτλος κρίθηκε σε 5 παιχνίδια.

Στα 17 του σταμάτησε την καριέρα του ως παίκτης, αφού έχασε μια βολή σε έναν τελικό, ενώ τον προέτρεψαν να γίνει προπονητής, αφού τον είχαν δει να προπονεί μια παιδική ομάδα στον ελεύθερο του χρόνο.

Ο Τονίνο Τζόρτζι του είχε πει: «Δεν θα γίνεις παίκτης, δεν είσαι αρκετά καλός. Αλλά σε είδα στο γυμναστήριο με τα μικρά παιδιά και πιστεύω ότι θα γίνεις καλός προπονητής. Το σκέφτηκα δύο μέρες και είπα, ''ξέρεις κάτι, πάμε. Ας το κάνουμε. Και έτσι ξεκίνησα''. Σήμερα ίσως ακούγεται χαζό, επειδή είχα την τύχη να έχω καλή καριέρα, αλλά μου λείπει το να παίζω. Ακόμα και τώρα, πριν από την προπόνηση, όσο οι παίκτες κάνουν στρετς, σουτάρω. Δεν μπορώ να σταματήσω. Μου λείπει η εμπειρία του να είμαι παίκτης».

Ενώ μεταξύ άλλων ο Μεσίνα σχολίασε: «Η Euroleague είναι η πιο δύσκολη διοργάνωση στον κόσμο, γιατί πας από την κανονική διάρκεια, στα playoff, στο Final 4 και τότε είναι do or die».

Ακούστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη του Μεσίνα στον Τζο Αρλάουκας: