Παπανικολάου: «Η σταθερότητα είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα»

Για την έλλειψη συγκέντρωσης μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου και τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να βλέπει κάθε επόμενο παιχνίδι σαν το τελευταίο, για να βρεθεί στα playoffs.

Παπανικολάου: «Η σταθερότητα είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα»

Ο φόργουορντ των Πειραιωτών είπε στην κάμερα της Nova: «Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε. Το ματς δεν πρέπει να φτάνει εκεί. Από το ξεκίνημα μπήκαν στο ρυθμό τους, επέβαλαν το παιχνίδι τους. Το θέμα είναι όταν παίζεις στην έδρα σου, να μπαίνεις από την αρχή έτοιμος να κόψεις το ατού του αντιπάλου. Ό,τι και να κάνεις μετά, δεν έχει σημασία.

Η σταθερότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας από την αρχή της σεζόν. Η δουλεά είναι δουλειά και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε συνθήκη. Για να είσαι σταθερός, για μένα παίζει ρόλο και η συγκέντρωση. Μόλις νικάμε, χάνουμε την συγκέντρωσή μας. Αποψή μου είναι αυτή, όχι όλων. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Το κεφάλι θα έπρεπε να είναι πιο κάτω από το παρκέ και να δουλέψουμε. Είναι άλλη μια κακή ήττα, όσο πιο γρήγορα το ξεχάσουμε, τόσο πιο έτοιμοι μπορούμε να είμαστε για το επόμενο παιχνίδι.

Αν δεν πίστευα ότι προλαβαίνουμε τα playoffs, δεν θα συνέχιζα να παίζω και να προπονούμαι. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα και πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο. Μόνο έτσι θα διεκδικήσουμε κάτι.

Κάναμε δύο προπονήσεις (με τον Μπαρτζώκα) και όπως είναι λογικό δεν μπορείς να δουλέψεις πάνω σε κάτι. Ξέρει την Euroleague πολύ καλά, έχει δείξει την δουλειά του κι έχει τίτλους. Από την πορεία του έχει δείξει τι έχει κάνει και όλα αυτά θα βοηθήσουν. Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει να βελτιωθούμε και όλοι να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια».