Σφαιρόπουλος - Οπαδοί Μακάμπι: Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος... (pics & vids)

Σφαιρόπουλος - Οπαδοί Μακάμπι: Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος... (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Σφαιρόπουλος - Οπαδοί Μακάμπι: Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος... (pics & vids)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αλλάξει την ψυχολογία σε ολόκληρο τον οργανισμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι οπαδοί έχουν λατρέψει την ομάδα από την αρχή.

«Πριν μιλήσω για μπάσκετ, θέλω να ευχαριστήσω τους υπέροχους οπαδούς μας, που ταξίδεψαν από το Τελ Αβίβ και όλη την Ευρώπη για να δουν το παιχνίδι», αυτά ήταν τα λόγια του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την τρελή ατμόσφαιρα στο παιχνίδι της ομάδας του με την Άλμπα Βερολίνου, από τους οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ, την περασμένη εβδομάδα.

Περίπου 1000 οπαδοί της ισραηλινής ομάδας έκαναν... απόβαση στην Γερμανία και απόλαυσαν την ομάδα τους να φεύγει νικήτρια από την «Mercedes - Benz Arena». Όπως επισημαίνεται και στην επίσημη σελίδα της Euroleague, ο Σφαιρόπουλος θα μπορούσε να ανοίξει την συνέντευξη του με πολλά διαφορετικά πράγματα.

Για παράδειγμα ότι αυτή ήταν η 100η του νίκη ως προπονητής της διοργάνωσης, η 25η με την Μακάμπι, ότι ο Μπράιντ έκανε ρεκόρ καριέρας, ότι ο Ρέινολντς στο δεύτερο του παιχνίδι με την ομάδα έβαλε 17 πόντους και κατέβασε και 7 ριμπάουντ.

Αυτά τα γεγονότα όμως, δεν είναι τόσο σημαντικά για τον Έλληνα προπονητή, όσο η σχέση και η υποστήριξη που λαμβάνει από τον κόσμο της ομάδας, από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στο Ισραήλ.

Η σχέση του Σφαιρόπουλου με τους οπαδούς είναι εξαιρετική και αυτή επιβεβαιώνεται από διάφορα που έχουν γίνει αυτό τον καιρό και θα συνεχίσουν να γίνονται, αφού ο Έλληνας κόουτς ανανέωσε το συμβόλαιο του και το μέλλον του είναι σε... κίτρινο φόντο.

«Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε τέτοιο κοινό κοντά μας και είμαστε χαρούμενοι που τους αποζημειώνουμε με νίκη, για όλη την υποστήριξη που μας δίνουν. Δεν ξέρω πολλές ομάδες που να μπορούν να έχουν 1.500 οπαδούς σε έναν αγώνα εκτός έδρας».

Παρά τις ατυχίες που έχουν συμβεί στην Μακάμπι, ο προπονητής της ομάδας έχει καταφέρει να την κρατήσει ψηλά στην βαθμολογία, με πολύ καλό μπάσκετ και αυτό εκτιμάται από άπαντες στο Ισραήλ, που λατρεύουν τον προπονητή της ομάδας και μαζί έχουν φτιάξει νέα ψυχολογία.

Η «ομάδα του Λαού» έχει να βρεθεί σε playoffs από το 2015 και αν καταφέρει ο Έλληνας κόουτς να την επαναφέρει θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία για εκείνον. Οι οπαδοί είναι στο πλευρό της ομάδας, η Μακάμπι γράφει ιστορία και όλη μαζί ευελπιστούν να γράψουν ιστορία.

Η πορεία πάντως μέχρι το τέλος είναι... ονειρική και αυτά που βιώνει ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού καθιστούν ακόμα πιο ξεχωριστή την σχέση οπαδών και προπονητή, κάτι που δεν είναι εύκολο σε καμιά περίπτωση.

ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

  • Η ιστορική ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2022

O 52χρονος κόουτς ανέλαβε την «ομάδα του λαού» στις 18 Νοεμβρίου της περσινής σεζόν, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Μακάμπι στην ισραηλίτικη Winner League και στην EuroLeague, επεκτείνοντας το συμβόλαιο του ως το 2023. Ο Σφαιρόπουλος θα λάβει περίπου 750.000 δολάρια ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, έχοντας μπροστά του την υπέρτατη πρόκληση, να οδηγήσει ξανά τη Μακάμπι στην ελίτ της EuroLeague και έτσι έγινε ο καλύτερα αμειβόμενος κόουτς στην ιστορία της ομάδας του.

  • Η στιγμή που βούρκωσε στη συνέντευξη Τύπου

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και αφού είχε υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, βούρκωσε ενώ υποσχόταν στους φίλους της Μακάμπι ότι θα κάνει το καλύτερο για την «ομάδα του λαού».

  • Τεράστιο πανό και «Σε αγαπώ» για τον Σφαιρόπουλο

Οι οπαδοί της Μακάμπι σήκωσαν ένα τεράστιο πανό για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και σε αυτό έλεγαν πόσο αγαπάνε τον προπονητή τους.

  • Έφτασε τις 100 νίκες στην EuroLeague κι αποθεώθηκε

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έφτασε τις 100 νίκες στην EuroLeague έπειτα από το 89-95 της Μακάμπι επί της Άλμπα κι αποθεώθηκε από τους οπαδούς της «ομάδας του λαού».

  • Σφαιρόπουλος: Αφιέρωμα στο Ισραήλ υπό τους ήχους του... Βέρτη

Υπό τους ήχους του «Θέλω να με νιώσεις» η Μακάμπι δημοσίευσε το teaser του αφιερώματος, στο οποίο θα φιλοξενείται και μια μεγάλη συνέντευξη.