Κεμζούρα: «Η συμμετοχή μόνο στην EuroLeague, λειτουργεί και υπέρ μας και κατά μας»

Κεμζούρα: «Η συμμετοχή μόνο στην EuroLeague, λειτουργεί και υπέρ μας και κατά μας»

Gazzetta team
Κεμζούρα: «Η συμμετοχή μόνο στην EuroLeague, λειτουργεί και υπέρ μας και κατά μας»
Ο Κεστούτις Κεμζούρα μπορεί να είπε ότι ο Ολυμπιακός έχασε τα ριμπάουντ, αλλά στάθηκε στις 23 ασίστ, αλλά και στην πρόοδο που κάνει η ομάδα του.

Ο Λιθουανός τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Είναι μια σπουδαία νίκη. Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, που έδειξαν χαρακτήρα. Πάλεψαν σκληρά με καρδιά. Αξίζαμε να κερδίσουμε. Είχα πει πριν τον αγώνα πως θα πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ. Τελικά δεν το κάναμε αυτό, όμως, κερδίσαμε το παιχνίδι! Στις τελευταίες κατοχές στο τέλος της αναμέτρησης είχαμε δύο σημαντικά ριμπάουντ που μας βοήθησαν ουσιαστικά σε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές. Αναφέρομαι στα ριμπάουντ των Βεζένκοφ και Πρίντεζη. Ξέραμε πως δεν θα είχαμε εύκολο έργο σε αυτή την έδρα. Επιπλέον, είχαμε και τα δικά μας προβλήματα και τις σκληρές ήττες που είχαμε υποστεί. Δεν ήταν καλή περίοδος για εμάς, αλλά δείξαμε χαρακτήρα, βγήκαμε και παλέψαμε.

Ελέγξαμε το παιχνίδι, όμως, ξέραμε πως η Βαλένθια θα έκανε το come back. Χτύπησε από την γραμμή του τριπόντου και τιμώρησε όλα τα λάθη μας. Κάναμε κάποια λάθη, έβαλαν κάποια δύσκολα τρίποντα, όμως, βρήκαμε τρόπους να επιτεθούμε. Οι έμπειροι παίκτες μας έκαναν κάποια σπουδαία plays, οι Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης. Ο Πολ έβαλε κάποια μεγάλα τρίποντα. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα! Θα ήθελα επίσης να αναφέρω τον Κόνιαρη, που απόψε βγήκε μπροστά και έδειξε χαρακτήρα, όχι μόνο γιατί έβαλε κάποια σημαντικά τρίποντα, αλλά και για την άμυνά του. Επίσης, ο Μιλουτίνοφ ήρθε εδώ και έπαιξε παρά τον τραυματισμό του και τα προγνωστικά που τον ήθελαν εκτός. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να αναφερθώ στην σπουδαία δουλειά που έκανε το ιατρικό τιμ.

Ήταν σημαντική η παρουσία του και ας μην σκόραρε. Όλοι οι παίκτες προσέφεραν και παλέψαμε ως ομάδα. Οι 23 ασίστ δείχνουν την ποιότητα και τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Καναμε κάποια πολύ πολύ σημαντικά βήματα στο πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου. Ξεκινήσαμε με νίκη και ανυπομονούμε για τη συνέχεια».

Ερωτηθείς αν η συμμετοχή της ομάδας μόνο στην EuroLeague την έχει επηρεάσει αρνητικά ή θετικά, απάντησε: «Υπάρχουν πάντα δύο πλευρές σε όλες τις ιστορίες. Από τη μία έχεις περισσότερο χρόνο να προετοιμαστείς για την αναμέτρηση. Είσαι πιο φρέσκος και έχεις περισσότερη ενέργεια. Από την άλλη, χάνεις ρυθμό και αυτό αφορά ειδικά τους παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Είναι δύσκολο για εκείνους. Προσπαθούμε να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα με κάποια προπονητικά ματς. Βοηθάει λίγο. Δεν μπορώ να πω πως είναι εντελώς κακό ή εντελώς καλό αυτό που συμβαίνει. Είναι κάτι ανάμεσα. Κάποιες στιγμές λειτουργεί υπέρ μας , κάποιες άλλες όχι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.