Τσέρι: «Δεν έχουμε ταυτότητα, κανείς δεν μας φοβάται»

Τσέρι: «Δεν έχουμε ταυτότητα, κανείς δεν μας φοβάται»

Gazzetta team
Τσέρι: «Δεν έχουμε ταυτότητα, κανείς δεν μας φοβάται»
Τον προβληματισμό του για την εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στο παρκέ εξέφρασε με σκληρή γλώσσα ο Ουίλ Τσέρι, ο οποίος μίλησε και για τον «θρύλο» Βασίλη Σπανούλη.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε μετά την ήττα από την Φενέρ στην κάμερα της Nova και είπε αρχικά για το αν ο Ολυμπιακός έχει χρόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος στην EuroLeague: «Υπάρχει χρόνος. Μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα. Έχουμε δείξει ανά διαστήματα μέρος των δυνατοτήτων μας. Το θέμα είναι να είμαστε συνεπείς και αυτή τη στιγμή, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχουμε ταυτότητα. Τι μπορεί να πει κανείς ότι κάνει καλά αυτή η ομάδα; Δεν ξέρεις, γιατί σε ένα παιχνίδι κάνεις το ένα πράγμα, σε ένα άλλο παιχνίδι ένα άλλο πράγμα. Δεν ξέρεις τι ομάδα θα δεις και αυτό είναι κακό για τους φιλάθλους, αλλά και για εμάς, γιατί δεν είναι η εικόνα που θέλεις να βγάλεις, μετά από τόση σκληρή δουλειά. Κανείς δεν μας φοβάται».

Έπειτα πρόσθεσε πως: «Όταν ήμουν νεότερος έβλεπα τον Ολυμπιακό και ήξερα πως όταν έμπαιναν οι παίκτες του στο γήπεδο, οι αντίπαλοι έλεγαν ότι θα έχουν δύσκολο βράδυ. Τώρα μπαίνουμε στο γήπεδο και είμαστε άλλη ομάδα. Κανείς δεν μας φοβάται. Όταν κάνουμε αυτό που πρέπει, θα αρχίσουμε να παίρνουμε νίκες, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας».

Για την ήττα από την τουρκική ομάδα, τόνισε: «Νομίζω ότι πολλά από τα ελεύθερα σουτ τους ήταν αποτέλεσμα κακών μπλοκ-άουτ, αφού πηραν επιθετικά ριμπάουντ και κάθε επιθετικό ριμπάουντ οδηγούσε σε ελεύθερο σουτ. Αν είσαι επίθεση, αυτά τα σουτ θες, αν είσαι άμυνα, αυτά τα σουτ είναι που σε πάνε πίσω. Αν ένας σουτέρ αρχίζει να βάλει σουτ, τότε το καλάθι του φαίνεται σαν ωκεανός μετά».

Έπειτα, στάθηκε στην άμυνα των Πειραιωτών, που βλέπει τον ένα αντίπαλο γκαρντ μετά τον άλλο να σημειώνει 30+ πόντους: «Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Κάθε ομάδα που αντιμετωπίζουμε έχει τουλάχιστον δύο καλούς σκόρερ. Δεν είναι όμως θέμα ατομικής άμυνας, αλλά ομαδικής λειτουργίας. Δεν γίνεται να αφήνουμε κόσμο να παίζει συνεχώς ένας εναντίον ενός. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά ως ομάδα. Είναι εκνευριστικό και ξέρουμε ότι δεν είναι η εικόνα που θέλουμε να έχουμε. Είναι ντροπιαστικό. Κανείς δεν μας φοβάται. Πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα ως ομάδα».

Τέλος, σχετικά με το ιστορικό ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη, συμπλήρωσε: «Είναι υπέροχο να είσαι συμπαίκτης με τον Σπανούλη. Η ιστορία για όλη αυτή την δουλειά που έχει ρίξει, το να βλέπω όλους αυτούς τους φιλάθλους να έρχονται σήμερα για αυτόν, είναι κάτι που δεν έχω ξαναζήσει. Βασικά, ήμουν μπερδεμένος, γιατί σταματήσαμε το παιχνίδι και μετά θυμήθηκα ότι χρειαζόταν 10 πόντους για να σπάσει το ρεκόρ και είδα πόση αγάπη πήρε από τον κόσμο. Κάθε παίκτης θέλει να έχει μία τέτοια καριέρα».