«Η Φενέρμπαχτσε αναζητά την ανάκαμψη»

Gazzetta team
«Η Φενέρμπαχτσε αναζητά την ανάκαμψη»
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Φενέρμπαχτσε (2/1, 21:00) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της EuroLeague και παρουσίασε την προσεχή αντίπαλο του.

H παρουσίαση της Φενέρμπαχτσε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός

«Τα τελευταία πέντε χρόνια η Φενέρμπαχτσε έχει δώσει το "παρών" σε τέσσερα φάιναλ φορ και έχει κατακτήσει μία Ευρωλίγκα (2016-17). Ωστόσο, φέτος -επηρεασμένη ίσως και από τους τραυματισμούς- δεν έχει καταφέρει να βρει το δρόμο της.

Το πιο λαμπρό αστέρι: Νάντο ΝτεΚολό! Ο Γάλλος γκαρντ μετακόμισε το καλοκαίρι από την Μόσχα στην Κωνσταντινούπολη με τον αέρα του Πρωταθλητή Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, με την ΤΣΣΚΑ κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες, το 2019 και το 2016.

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω: Κώστα Σλούκα! Ο διεθνής γκαρντ έκανε το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο με τη φανέλα του Ολυμπιακού το 2009, την οποία φόρεσε (με μια μικρή παύση το 2010-11 όταν δόθηκε ως δανεικός στον Άρη) μέχρι το 2015.

Ο Σλούκας συνέβαλε ουσιαστικά στην κατάκτηση των back to back "ερυθρόλευκων" Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (2012, 2013). "Γνωστός" μας είναι και ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από τη μακρά του θητεία στον Παναθηναϊκό.

Ξέρατε ότι...

* Ο εμβληματικός μας αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης (4143) θέλει 9 πόντους για να ισοφαρίσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4152) και 10 πόντους για να τον ξεπεράσει και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

* Οι Λέο Βέστερμαν και Τζόφρεϊ Λοβέρν ήταν συμπαίκτες για δύο σεζόν με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στην Παρτιζάν.

* Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν συμπαίκτης με τον Νίκολα Κάλινιτς στην Εθνική Σερβίας στο Ευρωμπάσκετ του 2015.

* Το ρεκόρ καριέρας του στο index rating (39) ο Βασίλης Σπανούλης το έχει κάνει σε αναμέτρηση κόντρα στην Φενέρμπαχτσε τον Ιανουάριο του 2014».