Παπανικολάου: Από τον Ολυμπιακό στην Μπαρτσελόνα και πίσω (pic)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Παπανικολάου: Από τον Ολυμπιακό στην Μπαρτσελόνα και πίσω (pic)
Η Euroleague Greece σας θυμίζει το ταξίδι την μεταγραφή του Έλληνα φόργουορντ στην Μπαρτσελόνα και την επιστροφή του ύστερα από κάποια χρόνια.

Ο Ολυμπιακός πίστεψε στον Κώστα Παπανικολάου όταν ακόμη αυτός δεν έπαιζε στον Άρη. Μετά από ένα εντυπωσιακό Eurobasket Εφήβων οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος τον αγόρασαν από τους «κιτρινόμαυρους» πληρώνοντας 1.000.000 ευρώ. Μάλιστα ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν αντίθετος με τη συγκεκριμένη κίνηση λόγω του μεγάλου ποσού που επένδυε η ομάδα σε ένα παιδί που δεν είχε παίξει μέχρι τότε.

Η πορεία του Κώστα Παπανικολάου δικαίωσε απόλυτα τους «ερυθρόλευκους» ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον αποψινό τους αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα.

Ήταν Ιούλιος του 2013 όταν η Μπαρτσελόνα ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την μεταγραφή του παίκτη.

Ο Έλληνας φόργουορντ είχε συμβόλαιο με τους Πειραιώτες έως και το 2014, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν την προσφορά 1.500.000 ευρώ των Καταλανών. Φυσικά η συγκεκριμένη μετακίνηση ήταν και επιθυμία του ίδιου του Κώστα Παπανικολάου. Αφενός αγωνιζόταν σε έναν σπουδαίο σύλλογο και αφετέρου το συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε του ήταν τετραετές αντί 5.500.000 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Η ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

Η σχέση των δύο πλευρών ήταν πολύ ισχυρή κάτι το οποίο φάνηκε και στην αποχαιρετιστήρια δήλωση του Ελληνα φόργουορντ, «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα στη ζωή μου, γιατί κλείνει για μένα το σπουδαιότερο κεφάλαιο στην μέχρι τώρα μπασκετική μου διαδρομή. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που με πίστεψε, μου έδωσε χρόνο συμμετοχής στην Α1 και με βοήθησε να εξελιχθώ αγωνιστικά, να ανδρωθώ μπασκετικά και να πετύχουμε όλοι μαζί όσα σπουδαία καταφέραμε τα τελευταία χρόνια.

Οι πρόεδροι της ομάδας κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι είναι οι άνθρωποι που με πίστεψαν πολύ και με προσωπικές τους ενέργειες με έφεραν στην ομάδα. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για την τιμή που μου έκαναν και την εμπιστοσύνη και στήριξη που μου παρείχαν.

4 χρόνια υπέροχα, 4 χρόνια γεμάτα μόνο ευχάριστες στιγμές, γιατί αυτές μένουν και θα μείνουν για πάντα μέσα στην καρδιά μου όπως και οι φίλαθλοι της ομάδας, που με αγάπησαν και με αγκάλιασαν, όπως άλλωστε έκανα κι εγώ με αυτούς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στους προπονητές μου κ.κ. Γιαννάκη, Ίβκοβιτς και Μπαρτζώκα και στα προπονητικά teams, staff και ιατρικά teams της ομάδας. Και φυσικά σε όλους τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα 4 ανεπανάληπτα χρόνια».

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΒΑ

Στην Μπαρτσελόνα έπαιξε μόλις μία σεζόν πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα, αλλά απογοητεύοντας στο Final 4 στο Μιλάνο αφού η Μπαρτσελόνα συνετρίβη από τη Ρεάλ στον ημιτελικό.

Οι Χιούστον Ρόκετς κάλυψαν το σχετικό buy-out που υπήρχε για το ΝΒΑ και ο «Παπ» αποχώρησε από την Ευρώπη.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Όταν το όνειρο για το ΝΒΑ ξεθώριασε, ο Κώστας Παπανικολάου σκεφτόταν την επιστροφή στην Euroleague. Ο ίδιος προτιμούσε να επιστρέψει στη δράση (δεν αγωνίστηκε πολύ σε Ρόκετς και Νάγκετς) μέσω ενός πιο οικείου περιβάλλοντος και αυτό ήταν «ερυθρόλευκο».

Το θέμα ήταν πως η Μπαρτσελόνα διατηρούσε τα δικαιώματα του παίκτη στην Ευρώπη, είχε επενδύσει σε αυτόν.

Όταν ο «Παπ» γνωστοποίησε την επιστροφή του, ο Ολυμπιακός κινήθηκε αμέσως για την απόκτησή του, ωστόσο η Μπαρτσελόνα είχε τον τελευταίο λόγο.

Θα μπορούσε να ισοφαρίσει την προσφορά των Πειραιωτών και να κρατήσει τον παίκτη ή θα μπορούσε να τον αποδεσμεύσει. εκείνη την περίοδο το ρόστερ της ήταν γεμάτο, ο Ελληνας διεθνής την παρακάλεσε να ακούσει την επιθυμία του και αυτό έγινε.

Οι Καταλανοί δεν ισοφάρισαν την προσφορά του Ολυμπιακού κι έτσι ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε σπίτι του.