Μπράντον Ντέιβις: Έχει... αδυναμία στον Ολυμπιακό! (vids)

Αντωνία Σπανού
Μπράντον Ντέιβις: Έχει... αδυναμία στον Ολυμπιακό! (vids)
Ο Μπράντον Ντέιβις έχει κάνει νέο ξεκίνημα με την Μπαρτσελόνα και για πρώτη φορά φέτος θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, κόντρα στον οποίο έχει κάνει μερικά από τα καλύτερα του παιχνίδια.

Ημέρες ξεκούρασης στην Euroleague δεν υπάρχουν και οι ομάδες προετοιμάζονται για την συνέχεια της διοργάνωσης, ώστε να αγωνιστούν σε κρίσιμα παιχνίδια, για την κάθε ομάδα για διαφορετικό λόγο.

Ο Ολυμπιακός παίζει στην Βαρκελώνη, όπου αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα (27/12), σε ένα κρίσιμο ματς, αλλά παράλληλα σπουδαίο, αφού εκτός από την ιστορική σημασία που έχει, καθώς παίζουν δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης, έχει ξεχωριστή σημασία, αφού οι Ισπανοί έχουν καταφέρει να είναι η ομάδα, που οι περισσότεροι θέλουν να δουν.

Η δυναμική που έφτιαξε το καλοκαίρι με τις μεταγραφές της άφησε ελάχιστους ασυγκίνητους και η Μπαρτσελόνα φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με Ρεάλ και Εφές. Από την άλλη πλευρά, μπορεί ο Ολυμπιακός να ταλανίζεται από διάφορες δυσκολίες φέτος, δεν παύει πάντως να βγάζει αντίδραση και να έχει πάρει μεγάλες νίκες, παρά την βαθμολογική του θέση.

Για ακόμα μια φορά η ελληνική και η ισπανική ομάδα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον και μπορεί ο Νίκολα Μίροτιτς να «κλέβει» δόξα στο παρκέ, αλλά ο Μπράντον Ντέιβις έχει την δική του ιστορία με τους «ερυθρόλευκους», αφού κόντρα στον Ολυμπιακό έχει κάνει μερικά από τα καλύτερα του παιχνίδια, με την φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας και θα ήθελε να τα επαναλάβει με την νέα του φανέλα και στην νέα του ομάδα.

  • ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΣ - ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Στην Μπαρτσελόνα βρίσκεται από το καλοκαίρι ο Μπράντον Ντέιβις. Ο πρώην ψηλός της Ζαλγκίρις που άρεσε στην μισή Ευρώπη προτίμησε την πρόκληση της Μπαρτσελόνα και αποτελεί πλέον «γρανάζι» της μηχανής της. Το επίπεδο αμέσως άλλαξε και ο Ντέιβις φαίνεται ότι ψάχνει σταθερότητα σε αυτά που μπορεί να κάνει καλά, μέσα στο παρκέ.

Μέχρι τώρα, μένει στο παρκέ για 20:51'' και σε αυτά έχει σχεδόν 10 πόντους, συγκεκριμένα 9.69, κατεβάζει 3.9 ριμπάουντ, μοιράζει 2 ασίστ, έχει 1.3 κλεψίματα, ενώ η αξιολόγηση του είναι στο 11.3. Κοιτώντας την στατιστική του, υπάρχει ένα απίστευτα κακό παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, που τίποτα δεν του πήγε καλά και το PIR του έφτασε μέχρι το -12, ενώ γενικά είναι καλός.

Στην Ζαλγκίρις είχε μάθει...διαφορετικά ο Ντέιβις και ο απόλυτος πρωταθλητισμός φέτος, σε μια ομάδα γεμάτη σταρ θέλει χρόνο και προσπάθεια. Πάντως, βλέποντας τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του, μόνο θετικά πρέπει να του έρχονται στο μυαλό, αφού έχει... αδυναμία στην ελληνική ομάδα και έχει κάνει κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα στον Ολυμπιακό, με την σειρά των playoffs, πριν δύο χρόνια, η οποία έστειλε και τους Λιθουανούς στο Final 4, ίσως να αποτελεί και το καλύτερο παράσημο στην καριέρα του.

Στην πρώτη του σεζόν στην διοργάνωση ο Ντέιβις κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό 6 φορές και σε αυτές μέτρησε 4 εκπληκτικές εμφανίσεις με 18 πόντους και πάνω και την μικρότερη αξιολόγηση σε αυτά τα ματς να φτάνει τους 18 βαθμούς. «Κερασάκι στην τούρτα» ήταν φυσικά οι εμφανίσεις του στα playoffs στην σειρά της σεζόν 2017/18, με τα τρία πρώτα ματς να είναι από τα πιο γεμάτα του Αμερικανού.

Αντίστοιχα και την περσινή σεζόν ο Ντέιβις βρέθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό 2 φορές και ήταν και πάλι άκρως αποτελεσματικός για την ομάδα του. Με 12 και 13 πόντους αντίστοιχα και γεμάτη στατιστική, έδειξε πως του πηγαίνει ο αντίπαλος και φροντίζει να είναι θετικός κόντρα στην ελληνική ομάδα.

Πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Ντέιβις είναι πλέον πρωταγωνιστής σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και θέλει να φτάσει στο επόμενο επίπεδο της καριέρας του.

Παράλληλα, στο φετινό παιχνίδι των δύο ομάδων οι συγκυρίες φαίνεται να είναι προς την πλευρά του Αμερικανού σέντερ, αφού κανονικά θα έβρισκε απέναντι του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά ο Σέρβος ψηλός του Ολυμπιακού έμεινε στην Ελλάδα και το έργο των Ριντ και Ρούμπιτ θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι δύο ψηλοί των «ερυθρόλευκων» οφείλουν να κάνουν υπέρβαση και να γεμίσουν το κενό, ενώ απέναντι τους θα έχουν έναν από τους πιο ταλαντούχους της Ευρώπης.

Τα υπόλοιπα στο παρκέ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.