Σφαιρόπουλος: «Τι να πω για τους παίκτες μου... έκαναν τα πάντα»

Gazzetta team
Σφαιρόπουλος: «Τι να πω για τους παίκτες μου... έκαναν τα πάντα»
Ο Ελληνας τεχνικός της Μακάμπι αποθέωσε τους παίκτες του στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη συνέντευξη Τύπου... «Τι να πω για τους παίκτες μου; Έδειξαν ξανά χαρακτήρα και κίνητρο. Έδειξαν ξανά την καρδιά τους και το μέταλλό τους. Ξέρετε καλά πως δεν είναι εύκολο να ξεκινάς εντός έδρας με τόσο μεγάλη διαφορά. Δεν παίξαμε καλά στο ξεκίνημα, δεν είχαμε συγκέντρωση, ήμασταν εκτός του αγώνα. Μετά το γυρίσαμε. Δεν είναι εύκολο. Είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί παίξαμε τέσσερα ματς σε οκτώ μέρες. Βρήκαμε ενέργεια και ψυχή, για να προσπαθήσουμε τόσο σκληρή. Οι παίκτες μου έδωσαν τα πάντα, όλη την καρδιά τους. Το σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 23-10. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Ήρθε η ώρα να ξεκουραστούμε. Δείξαμε χαρακτήρα, τώρα θέλουμε να ξεκουραστούμε. Πήραμε πολλά ριμπάουντ, που δείχνουν πόσο σκληρά παλεύουμε. Αυτά μας κράτησαν στο ματς. Στο τέλος βρήκαμε ρυθμό, βάλαμε κάποια δύσκολα σουτ και κερδίσαμε.

Τι να πω για τα 5 κοψίματα του Κούνσι Έισι; Τι να πω για τα ριμπάουντ του Άντζελο Καλοϊάρο; Τι να πω για το καλύτερο παιχνίδι του Ντένι Αβντίγια και τον Γιοβέλ Ζούσμαν, που περιόρισε τον Νικ Καλάθη; Τι να πω φυσικά για τον Σκότι, τον Τάιλερ και τον Οθέλο; Ή και τον Ελάιζα Μπράιαντ, που μπήκε στο τέλος και ήταν καθοριστικός. Όλοι έδωσαν την καρδιά τους, είμαι περήφανος. Θέλω να ευχαριστήσω και το κοινό προσωπικά, για την υποστήριξη που μου δείχνουν. Είναι κάτι μοναδικό. Με φωνάζουν με το όνομά μου, είχαν ένα πανό στις εξέδρες. Τους ευχαριστώ. Θέλω να φωνάζουν ακόμα περισσότερο για τους παίκτες και την ομάδα, εκείνοι είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς τους στηρίζουμε, αλλά εκείνοι είναι οι πρωταγωνιστές. Συνεχίζουμε, τελειώνουμε τον Α' Γύρο, έχουμε άλλα δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Θα παλέψουμε. Είναι σημαντικό να παίρνουμε νίκες εδώ και να κρατάμε το πλεονέκτημα της έδρας για να μπούμε στα playoffs. Γι' αυτό θα παλεύουμε εδώ, για να κρατήσουμε το κάστρο μας αήττητο».

Κάτι ακόμα που θέλω να πω. Ήταν σημαντικό ότι βάλαμε τσάρτερ για την Αγία Πετρούπολη. Αν δεν το είχαμε το τσάρτερ, δεν θα είχαμε τόση ενέργεια. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες μας που μας βοηθούν».

Για την ενέργεια της Μακάμπι: «Έχουμε παίκτες που έχουν την νοοτροπία του refuse to lose. Είναι ο χαρακτήρας τους. Ο δεύτερος λόγος είναι το κοινό μας. Μας βοήθησαν να κάνουμε το επιπλέον βήμα».

Για το αν τον εξέπληξε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα και για τα τρίποντα που πήρε ο ΝτεΣoν Τόμας: «Είχε 1/5 τρίποντα, όλα ήταν με άμυνα πάνω του. Ήταν σημαντικό να τον σταματήσουμε. Στο post ήταν αποτελεσματικός. Στο τέλος τον παγιδεύσαμε. Όσο για το πρώτο σκέλος, πρέπει να πω πως δεν ήμασταν κουρασμένοι στο ξεκίνημα. Θα έλεγα πως ήμασταν ανέτοιμοι και δεν είχαμε συγκέντρωση. Δεν ξέρω γιατί μπήκαμε έτσι. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποφασισμένος, με καλύτερες λύσεις. Στο πρώτο δεκάλεπτο δείξαμε σημάδια πανικού. Είχαμε κακές επιλογές. Μετά πήραμε τα ριμπάουντ και πήγαμε βήμα - βήμα. Ήταν σημαντικό ότι επιστρέψαμε στο -3 στο ημίχρονο».

Για τα τρίποντα των δύο ομάδων στο τέταρτο δεκάλεπτο: «Είναι θέμα θέλησης και των δύο ομάδων. Παίζεις, πας κοντά, σκοράρεις και σκοράρει και ο αντίπαλος για τρεις. Κανείς δεν ήθελε να παραδοθεί. Στο τέλος συνεχίσαμε να σκοράρουμε απ' έξω. Ήμασταν πιο αποφασισμένοι αμυντικά και μετά το ρεσιτάλ τριπόντων δεν δεχτήκαμε άλλους πόντους».

Για τον Σκότι Ουίλμπεκιν και τα 15 τρίποντα που επιχείρησε: «Σας αρέσουν οι αριθμοί; Για εμένα δεν είναι τόσο σημαντικοί σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν θέλαμε να σουτάρουμε μόνο απ' έξω. Βρήκαμε σκορ και από κοντά. Ο Ουίλμπεκιν είναι καλός σουτέρ, πήρε κάποια καλά σουτ. Όταν είναι ο ηγέτης σου στο παρκέ, του δίνεις την ελευθερία να παίξει όπως θέλει. Αυτό είναι το ένστικτο του παίκτη, δεν θέλω να τον περιορίσω ή να αλλάξω το ταλέντο του. Σε τέτοια ματς φαίνεται η προσωπικότητα του παίκτη. Βασίζομαι στην προσωπικότητα του Σκότι, γιατί είναι ο ηγέτης μου, αλλά και των υπόλοιπων παικτών μου. Τους σέβομαι, τους αγαπώ και τους πιστεύω».

Για τις νίκες με ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκό και αν νιώθει πως κάποια πράγματα είναι υπερβολικά καλά: «Όχι. Μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Αυτό λέω στους παίκτες. Πρέπει να παλεύεις. Ξέρουμε πως θα χάσουμε ματς. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Το λέω τώρα, θέλω να το γράψετε. Όμως, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι κάθε εβδομάδα. Χτίζουμε την ομάδα και τον χαρακτήρα μας. Παίξαμε με τον Αβντίγια τόσα πολλά λεπτά σήμερα, όπως και τον Ζούσμαν. Όλοι είναι νέοι, ο Μπράιαντ και ο Ντόρσεϊ. Είμαστε μια νεανική ομάδα. Μαθαίνουμε. Όλα αυτά χωρίς τέσσερις παίκτες. Πρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε, να παλεύουμε. Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Όμως, είμαστε ταπεινοί. Είμαστε πεινασμένοι. Θέλουμε κι άλλα».

Για τους τραυματισμούς της Μακάμπι και τον Άαρον Τζάκσον: «Το πλάνο είναι να έρθει μαζί μας ο Άαρον στην Τουρκία. Περιμένουν παιδί με τη γυναίκα του. Θα έρθει μαζί μας πιστεύω. Μας βλέπει, τον περιμένουμε. Στέλνει μηνύματα, είναι αγχωμένος, θέλει να έρθει και να παίξει για την ομάδα. Όσο για τους τραυματισμούς, δεν έχουμε κάτι νεότερο. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μαζί με τους γιατρούς για να βρούμε τον τρόπο και να βοηθήσουμε τους παίκτες μας».