Σλούκας: «Δύσκολο να παίζεις στην Τουρκία, έγινε ασυνεννοησία με το πανό για τον Κεμάλ!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Σλούκας: «Δύσκολο να παίζεις στην Τουρκία, έγινε ασυνεννοησία με το πανό για τον Κεμάλ!» (gTV)
Ο 29χρονος διεθνής point-guard μιλάει στην Euroleague Greece για το χειρότερο ευρωπαϊκό ξεκίνημα της εποχής Ομπράντοβιτς στην Φενερμπαχτσέ αλλά και το αποψινό (21.00) ματς με τον Παναθηναϊκό, δηλώνει σίγουρος για την ανάκαμψη της ομάδας του και αποκαλύπτει ότι έχει ήδη μιλήσει με τον Ρικ Πιτίνο για το προολυμπιακό τουρνουά.

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και μετά από τα πρώτα εντυπωσιακά διαπιστευτήριά του στις μικρές Εθνικές ομάδες, σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Με την «ερυθρόλευκη» φανέλα καταξιώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κατέκτησε τους πρώτους τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη και καθιερώθηκε στην Εθνική ομάδα. Το 2015 αποφάσισε να αλλάξει τον «αέρα» του και να μετακομίσει στην Τουρκία, όπου έμελλε να γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής που άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Φενερμπαχτσέ.

Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα των 9 Final 4 (7+2 ως μέλος της ομάδας), των τριών ευρωπαϊκών τίτλων (2012, 2013 & 2017) και των έξι τελικών, που επέστρεψε στην Αθήνα για το αποψινό (21.00) κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στην Euroleague. Ο 29χρονος «ιθύνων νους» της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιλάει στην κάμερα του gTV για την συζήτηση με τον "Ζοτς" που τον οδήγησε στην ανανέωση του συμβολαίου, αποθεώνει τον Σέρβο τεχνικό για την ευθύτητά του και δηλώνει πεπεισμένος ότι η δευτεραθλήτρια Τουρκίας θα ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση και λίαν συντόμως θα βρει τον δρόμο της.

Ο έμπειρος Έλληνας άσος που αναδείχτηκε MVP της 12ης αγωνιστικής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αναφέρεται επίσης στην πρόσφατη αποτυχία της Εθνικής ομάδας στην Κίνα, στην προοπτική που της προσφέρει η συνεργασία με τον Ρικ Πιτίνο, ενώ κάνει και τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, που ήταν μία από τις χειρότερες για εκείνον σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Όλα αυτά και άλλα πολλά στο video της συνέντευξης που ακολουθεί...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.