Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 13ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 13ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 13ης αγωνιστικής.

Η 13η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Μπούκερ της Χίμκι θα πάρει το Όσκαρ. Είχε 24 πόντους (10/13δ., 0/1τρ., 4/4β.), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα λάθος συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς στο ranking. Εξαιρετικός ο σέντερ των Ρώσων.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Μπράντον Πολ δεν ήταν καθόλου καλός απέναντι στη Ρεάλ, μετρώντας 3 πόντους με 1/7 σουτ και -2 στην αξιολόγηση.

Η νίκη της αγωνιστικής: Δεν μπορεί να είναι άλλη από εκείνη της Εφές κόντρα στην Φενέρ στο τουρκικό ντέρμπι. Η ομάδα του Αταμάν συνέχισε να εντυπωσιάζει, ενώ το σύνολο του Ζοτς έχει μπει σε περιπέτειες και θα πρέπει να φτιάξει ένα σερί νικών.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 104 πόντοι της Χίμκι, το 10/13 δίποντα του Μπούκερ και το 13-13 του Καλάθη (σε πόντους και ασίστ) σε μια μέρα που ήταν Παρασκευή και 13 και τα 0 μπλοκ του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ.

Limit-up: Η Βιλερμπάν που ξεπέρασε την ήττα από τη Ζενίτ και... καθάρισε την Αρμάνι του Μεσίνα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά πόσο καλή έδρα είναι το Astroballe.

Limit-down: H TΣΣΚΑ που προβλημάτισε ξανά σε ματς της Euroleague και έπεσε 6η, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια που ρπωταγωνιστεί. Η Αρμάνι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αφού έκανε την 4η σερί ήττα της και είδε τις μετοχές της να κατεβαίνουν κι άλλο.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Αταμάν νίκησε κατά κράτος τον Ζέλικο στην μάχη των πάγκων στο ντέρμπι της Τουρκίας και έχει την ομάδα του στην κορυφή της Euroleague. Η Εφές δεν αστειεύεται φέτος.