Ρεάλ - Ολυμπιακός 93-77: Οι 18 «ερυθρόλευκες» πεντάδες και η μοναδική που λειτούργησε (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ρεάλ - Ολυμπιακός 93-77: Οι 18 «ερυθρόλευκες» πεντάδες και η μοναδική που λειτούργησε (vid)
Η Euroleague Greece βρήκε τις 18 διαφορετικές πεντάδες που χρησιμοποίησε ο Κεμζούρα στο ματς με τη Ρεάλ. Δείτε την καλύτερη και την... χειρότερη.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εύκολα στη Μαδρίτη από την Ρεάλ η οποία ήταν καθολικά ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Για την ακρίβεια ήταν τόσο ανώτερη για 33 λεπτά που είχε την ευχέρεια να μην «πληγωθεί» από την δικαιολογημένη χαλάρωση που ακολούθησε.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι τα πράγματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα στο μυαλό του Πάμπλο Λάσο σε σχέση με του Κεστούτις Κεμζούρα. Φυσικά βοήθησε κι η εξέλιξη του αγώνα σε αυτό αφού λογικό ήταν ο Λιθουανός να ανακατέψει περισσότερο τις πεντάδες του.

Ο Λάσο χρησιμοποίησε 12 διαφορετικές πεντάδες στο παιχνίδι, την ώρα που ο Κεμζούρα έριξε στο παρκέ 18 διαφορετικές πεντάδες.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ 5ΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ στην Μαδρίτη όταν βρέθηκαν με δύο γκαρντ στο ίδιο σχήμα.

Για 5:04 (12.7% του συνολικού αγώνα) έπαιξαν μαζί οι Κόνιαρης, Τσέρι, Πολ, Βεζένκοβ και Ριντ προσφέροντας 19 πόντους (24.7% των συνολικών πόντων), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και κανένα λάθος. Στην άμυνα δέχτηκαν μόλις 8 πόντους.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ 5ΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Υπήρχαν σχήματα που δοκίμασε ο Λιθουανός τεχνικός τα οποία δεν πρόσφεραν το παραμικρό, αλλά δεν θα τα υπολογίσουμε για τον απλό λόγο πως συνυπήρξαν για λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα στο παρκέ.

Αν κρίνουμε την απόδοση μίας πεντάδας παικτών σε σχέση με τον ικανοποιητικό χρόνο που έπαιξαν μαζί τότε η πεντάδα που δε λειτούργησε καθόλου ήταν η αρχική!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Κόνιαρη, Πάντερ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ οι οποίοι σε 7 λεπτά που αγωνίστηκαν μαζί (17.5% του συνολικού αγώνα) πρόσφεραν 6 πόντους (7.8% των συνολικών πόντων), 6 ριμπάουντ, μία ασίστ και 8 λάθη (42.1% των συνολικών λαθών)!

Στην άμυνα τα πήγαν καλά αφού δέχτηκαν 10 πόντους.