Κάρολ: «Δεν ξεχνάω ποτέ τον Ολυμπιακό, δεν θα άντεχα 3η ήττα σε τελικό!»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κάρολ: «Δεν ξεχνάω ποτέ τον Ολυμπιακό, δεν θα άντεχα 3η ήττα σε τελικό!»
Ο Τζέι Σι Κάρολ μίλησε στην Euroleague Greece για τη Ρεάλ, το κρεσέντο του στον τελικό του 2015 κόντρα στον Ολυμπιακό, την ικανότητα του στο σουτ και τον Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Αμερικανός γκαρντ της Ρεάλ αποτελεί εκ των πρωταγωνιστών και της φετινής προσπάθειας της ομάδας του Πάμπλο Λάσο.

Ο Τζέι Σι Κάρολ μπορεί να φημίζεται για την εκπληκτική ικανότητα που διαθέτει στο σουτ, αλλά δεν είναι απλά ένας σουτέρ.

Σε 231 συνολικά αναμετρήσεις στην Euroleague μετρά 9.6 πόντους με 42.6% στα τρίποντα και φυσικά έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου δύο φορές. Στην Μαδρίτη το 2015 κόντρα στον Ολυμπιακό και στο Βελιγράδι το 2018 με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Τζέι Σι Κάρολ μίλησε αποκλειστικά στην Euroleague Greece...

Πώς σου φαίνεται η σεζόν μέχρι τώρα; Προτιμάς τα 34 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας;

«Μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο, πιστεύω πως η σεζόν εξελίσσεται αρκετά καλά. Είναι πολύ δύσκολη η φετινή Euroleague, ξεκινησαμε λίγο μουδιασμένα, όμως τώρα έχουμε βρει ρυθμό και έχουμε... χτίσει ένα καλό σερί.

Τα 34 παιχνίδια είναι κάτι θετικό για τους φιλάθλους. Για εμάς είναι κάπως πρόβλημα τις εβδομάδες με διπλή αγωνιστική. Αν βάλουμε και τα ματς πρωταθλήματος, είναι 4 παιχνίδια σε 7-8 μέρες. Γίνεται πιο περίπλοκη η ξεκούρασή μας και η αποκατάστασή μας αν υπάρχει τραυματισμός. Ίσως να πρέπει η Euroleague μαζί με την Ένωση Παικτών να το συζητήσουν».

Πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα να παίζει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως η ACB και ταυτόχρονα να πρωταγωνιστεί μόνιμα τα τελευταία χρόνιας στην Euroleague;

«Για όποια ομάδα καταφέρνει να μπει στην πρώτη τριάδα της Euroleague είναι άθλος. Επαναλαμβάνω πως η διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου και δύσκολη με πολλούς καλούς παίκτες.

Εμείς έχουμε και την ACB επιπλέον. Πολλές καλές ομάδες και στο πρωτάθλημά μας. Σίγουρα είναι δύσκολο να τα συνδυάζεις με επιτυχία».

Ποια είναι η γνώμη σου για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένος...

«Ανυπομονώ για το ματς με τον Ολυμπιακό. Όπως είπες παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση, έχουν κάνει νίκες και διαθέτουν έμπειρους παίκτες. Ο Μιλουτίνοφ παίζει καλά επίσης. Θα είναι μία μάχη».

Αλήθεια, θυμάσαι την απόδοσή σου στον τελικό του 2015 κόντρα στους Πειραιώτες;

«Φυσικά και το θυμάμαι. Βασικά είναι μία από τις πιο όμορφες αναμνήσεις της καριέρας μου. Είχαμε χάσει στους δύο προηγούμενους τελικούς, δε θα άντεχα και άλλον. Μοναδικό το συναίσθημα της κατάκτησης της Euroleague και χαίρομαι που είχα βοηθήσει με τον τρόπο μου».

Θεωρείς τον εαυτό σου τον κορυφαίο σουτέρ της Euroleague; Ποιον άλλον εκτιμάς σαν σουτέρ;

«Με κολακεύει που με αναφέρουν ανάμεσα στους καλύτερους σουτέρ της Euroleague.

Ο Ματ Τζάνινγκ κάνει καταπληκτική δουλειά, ο Μπέρτανς, ο Φριντέτ του Παναθηναϊκού επίσης. Υπάρχουν αρκετοί καλοί σουτέρ και χαίρομαι που συγκαταλέγομαι σε αυτή την κατηγορία».

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε έναν σουτέρ; Πόδια, χέρια, ισορροπία, καμπύλη στη μπάλα...

«Προπόνηση, πολλές ώρες προπόνησης μόνος σου, πολλές ώρες επανάληψης του σουτ. Από εκεί και πέρα σημαντικό είναι να έχεις αυτοπεποίθηση, να ξέρεις πως θα ευστοχήσεις σε δύσκολα σουτ και να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία που θα έχεις.

Πάνω από όλα βάζω την αυτοπεποίθηση».

Πέρασες καιρό με τον Λούκα Ντόντσιτς, φανταζόσουν ποτέ πως θα έχει τόσο μεγάλη επιρροή στο ΝΒΑ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

«Πράγματι πέρασα αρκετό καιρό με τον Λούκα, τον έβλεπα από μικρό παιδί να βελτιώνει το παιχνίδι του και να γίνεται όλο και καλύτερος.

Ήξερα πως θα γίνει σπουδαίος παίκτης, αλλά τόσο σύντομα; Με τίποτα. Είναι αφύσικα αυτά που κάνει στο ΝΒΑ σε αυτή την ηλικία. Πρόσφατα... έσπασε ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν, έχει περισσότερα triple double από ότι ο ΛεΜπρόν και ο Μάτζικ Τζόνσον στην ίδια ηλικία.

Ελπίζω να μείνει υγιής, να βελτιώνεται και να συνεχίζει να διασκεδάζει το παιχνίδι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.