Παππάς: «Αναλογιστήκαμε τις ευθύνες μας, δίνει επιπλέον κίνητρο ο Πιτίνο»

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για τις δύο σερί εκτός έδρας νίκες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, το ματς με την Μπασκόνια και την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο.

Παππάς: «Αναλογιστήκαμε τις ευθύνες μας, δίνει επιπλέον κίνητρο ο Πιτίνο»

Ο γκαρντ του «τριφυλλιού» είπε αρχικά: «Προερχόμαστε από τέσσερις νίκες, μαζί με αυτές του πρωταθλήματος, και η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη. Με την έλευση του νέου κόουτς, όλοι πρέπει να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς και πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε».

Έπειτα, πρόσθεσε για τους Βάσκους: «Πέρα από την εμπειρία, η Μπασκόνια διακρίνεται για την αθλητικότητά της, έχει κομβικούς παίκτες και καλούς σουτέρ. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να περιορίσουμε αυτά τα ατού, να ελέγξουμε το ρυθμό, αφού είμαστε στο γήπεδό μας. Στο χέρι μας είναι».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό και αν το σκέφτονται οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ δήλωσε: «Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνουν αυτά τα ματς. Ίσως να περνάει λίγο από το μυαλό μας. Οι περισσότεροι εδώ ίσως να μην ξέρουν ότι παίζουμε με τον Ολυμπιακό σε μια εβδομάδα και καλά κάνουν, γιατί ακολουθεί ένα σημαντικό ματς, αυτό με την Μπασκόνια. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμα για το άλλο ματς».

Για το τι άλλαξε και ήρθαν οι δύο εκτός σερί νίκες πρόσθεσε: «Ίσως εμείς συνειδητοποιήσαμε την κατάσταση. Θεωρώ ότι τα δύο ματς που παίξαμε, βασίστηκαν στην νοοτροπία και την φιλοσοφία του κόουτς Πεδουλάκη και ο κόουτς Βόβορας προέρχεται από αυτή τη φιλοσοφία. Εμείς ήμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιστοί σε πολλά πράγματα. Αναλογιστήκαμε τις ευθύνες που είχε ο καθένας, παίξαμε δυνατά και σκληρά και κάναμε δύο νίκες, χωρίς να αμφισβητείται η κυριαρχία μας σε κανένα από τα δύο ματς».

Για την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο υποστήριξε: «Δεν μού αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη, αλλά θα την πω. Είναι ευλογία να συνεργαζόμαστε μαζί του, έχει τεράστια εμπειρία, είναι ένας έξυπνος και ικανός άνθρωπος. Σε όλους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Είναι νωρίς ακόμα, έχει μόλις μια μέρα εδώ. Είναι πολλά παιδιά που πρέπει να μπουν στην φιλοσοφία του. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».