Παναθηναϊκός Vs Mπασκόνια: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα... (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός Vs Mπασκόνια: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα... (vid)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα υποδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης (28/11, 21:00) την Μπασκόνια για την 11η αγωνιστική στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και η EuroLeague Greece θυμάται την τελευταία νίκη των Βάσκων στο ΟΑΚΑ και το πόσο... διαφορετικές είναι οι δύο ομάδες από εκείνο το ματς.

Ήταν 19 Απριλίου 2016... Μια σημαδιακή ημερομηνία για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Όχι επειδή οι «πράσινοι» είχαν γνωρίσει την ήττα από την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ με 84-75 με αποτέλεσμα να αποκλειστούν με 3-0 ήττες στα προημιτελικά, αλλά γιατί ήταν το «κύκνειο άσμα» του Δημήτρη Διαμαντίδη στα ευρωπαϊκά παρκέ. Το τελευταίο ματς του μεγάλου αρχηγού του Παναθηναϊκού στην EuroLeague. Παράλληλα ήταν και το παιχνίδι που έμελλε να ακολουθήσει η απόλυση του Σάσα Τζόρτζεβιτς!

Από τότε έχουν περάσει τρεισήμισι χρόνια περίπου ή για να ακριβολογούμε, θα συμπληρωθούν 1.318 μέρες αύριο (28/11, 21:00) που θα δοθεί και το τζάμπολ του αγώνα. Από τότε, τίποτα δεν θυμίζει εκείνη τη βραδιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρκέ θα βρεθούν μόνο δύο παίκτες από εκείνο το ματς. Ο Νικ Καλάθης από πλευράς Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και ο Ιλμανέ Ντιόπ από πλευράς Μπασκόνια. Μόνο που Ισπανοσενεγαλέζος σέντερ δεν είχε χρησιμοποιηθεί ούτε δευτερόλεπτο από τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος με τη σειρά του αποτελεί τον 3ο συνδετικό κρίκο από την 3η αναμέτρηση των playoffs για την σεζόν 2015-16.

Να σημειωθεί ότι στα ρόστερ των δύο ομάδων υπήρχαν και δύο ακόμη παίκτες που θα αγωνιστούν και στο ματς της 11ης αγωνιστικής οι οποίοι, για διαφορετικούς λόγους, είχαν μείνει εκτός. Ο Νίκος Παππάς από τον Παναθηναϊκό τον οποίο και είχε παραγκωνίσει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και ο Τορνίκε Σενγκέλια από πλευράς Μπασκόνια, ο οποίος ήταν τραυματίας και είχε χάσει όλη τη σειρά των playoffs, ενώ είχε μείνει εκτός και από το Final 4 που ακολούθησε.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η Μπασκόνια (των ύστερα από μερικούς μήνες... πράσινων, Μάικ Τζέιμς και Γιάννη Μπουρούση είχε καταφέρει να αποδράσει από το ΟΑΚΑ με το «διπλό» της νίκης. Τα 11/29 τρίποντα που είχαν οι Βάσκοι είχαν «σημαδέψει» το ματς σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που είχε μόλις 6/21. Τελικό σκορ 75-84 για την Μπασκόνια, με τους Ντάριους Άνταμς (24π.) και Μάικ Τζέιμς (20π.) να κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά.

Για τον θεσμό της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός έχει 9-3 ρεκόρ στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ομάδα από την Βιτόρια! Μάλιστα και οι τρεις νίκες της Ταού ή Λαμποράλ ή Μπασκόνια ήταν... κομβικής σημασίας. Στις 12/4/2006 είχε αφήσει εκτός Final 4 τον Παναθηναϊκό, στις 7/3/2014 έμελλε να ακολουθήσει η απόλυση του Αργύρη Πεδουλάκη και όπως είπαμε, τον Απρίλιο του 2016 «σκούπιζε» τους «πράσινους» στα προημιτελικά (3-0), ο Διαμαντίδης έριχνε τους ευρωπαϊκούς τίτλους τέλους και ο Τζόρτζεβιτς έβλεπε την πόρτα της εξόδου για να επιστρέψει -τότε- ο... Αργύρης Πεδουλάκης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.