Ρούμπιτ: Κάνει το αρνητικό πρόσημο... θετικό! (vids)

Ρούμπιτ: Κάνει το αρνητικό πρόσημο... θετικό! (vids)

Αντωνία Σπανού
Ρούμπιτ: Κάνει το αρνητικό πρόσημο... θετικό! (vids)
Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ έχει καταφέρει να κάνει το αρνητικό πρόσημο, με το οποίο ξεκίνησε την σεζόν στην Euroleague, θετικό και προσφέρει πολύτιμες λύσεις στον Ολυμπιακό.

Ήταν μερικούς μήνες πριν όταν ο Ρίμας Κουρτινάιτις, ο προπονητής της Χίμκι, τόνισε για τον Όγκουστιν Ρούμπιτ: «Θέλαμε πραγματικά στην ομάδα φέτος τον Όγκουστιν Ρούμπιτ που έπαιζε στην Μπάμπεργκ όμως αυτό το τρένο το χάσαμε. Η Ζαλγκίρις Κάουνας ενδιαφερόταν επίσης για αυτόν, όμως ο Ολυμπιακός τον... έκλεψε κάτω από τη μύτη της».

Ο Αμερικανός είχε καταφέρει να φτιάξει το όνομα του στην Ευρώπη, πριν βρεθεί στον Ολυμπιακό. Με την φανέλα της Μπάμπεργκ... έβγαλε μάτια, έδειξε τι είναι ικανός να κάνει και αυτός ήταν ο λόγος που κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των κορυφαίων ομάδων της Euroleague πάνω του. Η ζωή του ποτέ δεν ήταν εύκολη και έχει χρειαστεί να παλέψει για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και να πατήσει καλά σε αυτά. Οι δυσκολίες δεν τον ρίχνουν, δεν έχει μάθει να παραιτείται και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα.

Ο Ρούμπιτ έχει μια ζωή σαν παραμύθι, που όμως για να έρθει το καλό τέλος, πρέπει κάθε ημέρα να παλεύει και να αποδεικνύει ότι αξίζει. Ξεπέρασε κάθε δυσκολία που βρέθηκε στον δρόμο του, άντεξε στους περισπασμούς και τα ναρκωτικά που υπήρχαν μέσα στο σπίτι του από την μητέρα του και με μοναδικό του... όπλο το μπάσκετ κατάλαβε ότι αυτό θα είναι που θα τον πάει ακόμα παρακάτω και μόνο αν ξεφύγει από την μοίρα που έχει γραφτεί για εκείνον, θα καταφέρει να γράψει την δική του ιστορία. Τα πέντε χρόνια που πέρασε στην Γερμάνια ήταν αρκετά για να δείξει τι αξίζει.

Με την φανέλα της Μπάμπεργκ εκτοξεύτηκε και αυτά που έκανε μέσα στο παρκέ του έδωσαν το εισιτήριο να πάει ένα βήμα παρακάτω. Στην καριέρα του ήταν πάντα διψήφιος και την πρώτη του σεζόν στην Euroleague έπαιξε 30 παιχνίδια, έχοντας 10.1 πόντους και 4.7 ριμπάουντ, δείχνοντας όσα μπορεί να κάνει στο παρκέ, ενώ την περσινή σεζόν στο Champions League ήταν εκπληκτικός με 14.6 πόντους κατά μέσο όρο και μερικές εμφανίσεις, που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες.

Στον Ολυμπιακό κινήθηκαν γρήγορα το καλοκαίρι και πήραν έναν παίκτη που κοιτούσαν πολλές ομάδες της διοργάνωσης και ο Ντέιβιντ Μπλατ κατάφερε και έπεισε τον Ρούμπιτ να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του σε φόντο... ερυθρόλευκο. Ο παίκτης ήρθε για να βοηθήσει τον Μιλουτίνοφ στην θέση «5» και κάπου εκεί τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά για την κοινή πορεία του Ολυμπιακού και του παίκτη.

ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ... MVP!

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά την φετινή ιδιαίτερη σεζόν και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει σταθερότητα στο παρκέ και χημεία. Ξεκίνησε με τον Ντέιβιντ Μπλατ στο τιμόνι του, πλέον εκεί είναι ο Κεστούτις Κεμζούρα, προσθήκες έγιναν και πλέον όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στους καινούργιους ρόλους τους και να βγάλουν τα θετικά τους στοιχεία. Ο Ρούμπιτ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την σεζόν και όπως ήταν αναμενόμενο δεν γλίτωσε από την κριτική. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε αρνητικό ranking στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν και τα 14 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στην Βιλερμπάν, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι είναι... έξω από τα νερά του.

Χωρίς να δείχνει πολλά συνέχισε την πορεία του και χρειάστηκε τρία άσχημα παιχνίδια, για να καταφέρει να δείξει κάποια καλά στοιχεία στο παρκέ. Την 4η αγωνιστική κόντρα στην Μπασκόνια έδειξε να βρίσκει κάποια από τα καλά του στοιχεία, σκόραρε για πρώτη φορά διψήφιο αριθμό πόντων (10), ενώ και το PIR του έγινε και αυτό με την σειρά του διψήφιο (12). Από εκείνη την στιγμή και μετά και με εξαίρεση το ματς με την Εφές, ο Ρούμπιτ άρχισε να δείχνει κάποια θετικά στοιχεία στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός ψάχνει σταθερά καλές εμφανίσεις στο παρκέ και το ίδιο και ο παίκτης του.

Η έλευση του Ριντ και η βοήθεια του στην θέση του σέντερ μετακίνησε τον Ρούμπιτ για τα περισσότερα λεπτά στην θέση του φόργουορντ και είναι σίγουρο ότι εκεί νιώθει καλύτερα και αυτό φαίνεται.

Δεν ήθελε πολύ για να δείξει και στο κοινό ότι αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα του και στο παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου ήταν εξαιρετικός. Μοιράστηκε την θέση με τον Γιώργο Πρίντεζη, με απόλυτη επιτυχία και οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους. Σε 23:38'' που βρέθηκε στο παρκέ, μέτρησε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και φυσικά εκτόξευσε το ranking του, φτάνοντας τους 21 βαθμούς.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μετά από αυτό το εξαιρετικό ματς τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώνει ο ένας παίκτης τον άλλο σε μία πεντάδα. Κάποια παιχνίδια μπορεί να μην βγουν σε μένα και να πρέπει να βγουν στον άλλον παίκτη της ίδιας θέσης. Πάντα στην ομάδα μας το είχαμε αυτό».

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ ξεκίνησε αρνητικά και χρειάστηκε 10 παιχνίδια να αρχίσει να δείχνει δείγματα του «πλούσιου» ταλέντου του, που έχει αποδείξει ότι έχει. Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από εκείνον να κάνει αυτά που είδε και τον επέλεξε και φαίνεται πως και ο Αμερικάνος αρχίζει και νιώθει καλύτερα με την νέα του ομάδα και με τον ρόλο του, που μοιράζεται με εκείνον του Έλληνα παίκτη.

Μένει να δούμε αν μπορεί να διατηρήσει τις εμφανίσεις του στο υψηλότερο επίπεδο, αφού τον έχει απόλυτη ανάγκη η ομάδα του.