Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 10ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 10ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 10ης αγωνιστικής.

Η 10η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Δεν μπορεί να πάρει κάποιος άλλος το Όσκαρ. Ο Μίροτιτς το αξίζει για αυτά που έκανε κόντρα στη Μακάμπι. Είχε 25 πόντους (6/9δ., 3/5τρ., 4/7β.), 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ένα κλέψιμο και 2 λάθη, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Λουίς Σκόλα έμεινε χαμηλά στους 3 πόντους με 1/7 και σίγουρα ο Μεσίνα περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η επικράτηση της Ρεάλ επί της ΤΣΣΚΑ και τα σπουδαία διπλά των ελληνικών ομάδων που συνδυάστηκαν με όμορφο μπάσκετ.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 99 πόντοι του Ολυμπιακού, ο αλάνθαστος Παναθηναϊκός από τη γραμμή των βολών (13/13) και το 20-0 σερί της τρίτης περιόδου, το 9/13 τρίποντα της Φενέρ και το γεγονός πως η Μπασκόνια επικράτησε, βάζοντας μόλις 70 πόντους.

Limit-up: Ο Παναθηναϊκός με τη 2η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του, ο Ολυμπιακός που ξεπέρασε την ήττα από τη Μπάγερν και... καθάρισε την Άλμπα, αλλά και η Φενέρ που έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια νίκη που θα χρησιμεύσει στη συνέχεια της διοργάνωσης από ψυχολογικής άποψης.

Limit-down: Η ΤΣΣΚΑ που έκανε τη 2η σερί ήττα της και η Μακάμπι που επίσης έφτασε τις 2 συνεχόμενες ήττες (έχασε με 23 πόντους διαφορά από τη Μπάρτσα).

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Λάσο που κέρδισε την μάχη με τον Ιτούδη, αφού η Ρεάλ επικράτησε με 16 πόντους διαφορά της Ρεάλ. Και ο Βόβορας που έκανε μεγάλη νίκη με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μέσα στο Μόναχο, τη δεύτερη συνεχόμενη και ανέβασε την ψυχολογία στην ομάδα πριν την αναλάβει ο Πιτίνο.