Ριντ: «Θέλω να γίνω ηγέτης της άμυνας του Ολυμπιακού»

Αντωνία Σπανού
Ριντ: «Θέλω να γίνω ηγέτης της άμυνας του Ολυμπιακού»
Εμφανίστηκε δυναμικά στο ΣΕΦ ο Ουίλι Ριντ και παραδέχτηκε στην Euroleague Greece ότι θέλει να γίνει ηγέτης της άμυνας. Ο Αμερικανός σέντερ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση, έβγαλε ενέργεια και δέχτηκε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου και είναι ευγνώμον γι΄αυτό.

Ο νεοφερμένος άσος του Ολυμπιακού, Ουίλι Ρίντ, ήταν εξαιρετικός στην νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας και έδωσε πολλές βοήθειες στην ομάδα του, δείχνοντας ένα δείγμα από εκείνα που ώθησαν τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει πριν από λίγο καιρό.

Ο Αμερικανός σέντερ βρέθηκε στο παρκέ για κάτι παραπάνω από 14 λεπτά και σε αυτά έδωσε ακριβώς όσα χρειαζόταν η ομάδα του. Η ενέργεια του έδωσε ώθηση και στην επίθεση και σε αυτά είχε 10 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 κοψίματα και πρόλαβε να μαζέψει και 14 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ριντ μίλησε στην Euroleague Greece σχολιάζοντας την προσαρμογή του, αποθέωσε τους συμπαίκτες του, μίλησε για τους στόχους του, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο που του έδωσε το «ζεστό» του χειροκρότημα στο Φαληρικό γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ριντ στην Euroleague Greece:

O Αμερικανός σέντερ εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ήρεμος και χαμογελαστός, σχολιάζοντας όλα όσα άλλαξαν για τον Ολυμπιακό για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη.

«Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που έχω αυτή την ευκαιρία. Πιστεύω ότι ανεβάσαμε τα επίπεδα της ενέργειας μας σήμερα και τα κρατήσαμε ψηλά από την αρχή μέχρι το τέλος. Στα προηγούμενα ματς συνήθως ξεκινούσαμε καλά, αλλά δεν είχαμε διάρκεια. Σήμερα κάναμε σπουδαία δουλειά, κρατήσαμε ο ένας τον άλλον, ανεβάζαμε ο ένας την ψυχολογία του άλλου και όταν κάναμε λάθη, μείναμε ενωμένοι».

Είναι η πρώτη φορά που αφήνει την Αμερική για να παίξει μπάσκετ και παραδέχτηκε ότι οι συμπαίκτες του κάνουν τρομερή δουλειά μαζί του και με την βοήθεια που του δίνουν, ώστε να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Ένιωθα πιο άνετα σήμερα. Οι συμπαίκτες μου κάνουν τρομερή δουλειά μαζί μου. Προσπαθούν να με κρατούν πάντα σε εγρήγορση. Το ίδιο γίνεται και στην προπόνηση, με βοηθούν να προσαρμοστώ σταδιακά, δείχνουν κατανόηση στο ότι είναι η πρώτη φορά που παίζω εκτός Αμερικής, οπότε η ευκαιρία που έχω με αυτούς τους συγκεκριμένους συμπαίκτες είναι ξεχωριστή για εμένα».

Όσο για το πως περιμένει να είναι η βελτίωση του ο «ερυθρόλευκος» σέντερ είναι ξεκάθαρος, ενώ μίλησε και για τον στόχο του μέσα στο παρκέ.

«Πιστεύω πάρα πολύ ότι θα γίνομαι όλο και καλύτερος ημέρα με την ημέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Κάθε εβδομάδα μπορεί να βλέπετε κάτι παραπάνω, αρχίζω να νιώθω πιο άνετα, αρχίζω να βρίσκω ρυθμό, να βρίσκομαι με τους συμπαίκτες μου. Θέλω να γίνω ηγέτης στην άμυνα, να στηρίζω τους υπόλοιπους και με όποιον τρόπο μπορώ να βοηθήσω αυτή την ομάδα. Θα είναι σπουδαίο».

Η συνέχεια είναι δύσκολη με δύο ματς στην Γερμανία και ο παίκτης του Ολυμπιακού σχολίασε όσα πρέπει να γίνουν, για να συνεχίσει η ομάδα του στον ίδιο ρυθμό.

«Πρέπει να κρατήσουμε πράγματα από αυτό το παιχνίδι. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι με την νίκη και είναι σπουδαίο. Πάντα είναι σπουδαίο να παίρνεις μια νίκη και ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ένα παιχνίδι στην Euroleague. Έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε, να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αν το κάνουμε αυτό και κρατήσουμε το ίδιο σκεπτικό που είχαμε όλη αυτή την εβδομάδα, νομίζω ότι θα πάμε καλά».

Ενώ για το «ζεστό» χειροκρότημα του κόσμου ο Ριντ τόνισε...

«Νιώθω όλο και καλύτερα. Κάθε μέρα και περισσότερο. Προσπαθώ να προσαρμοστώ, να κοιμάμαι καλύτερα, αφού η διαφορά ώρας ακόμα με δυσκολεύει, αλλά αν εξαιρέσεις αυτά νιώθω πολύ καλά και άνετα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού που μου επέτρεψαν να είμαι ο εαυτός μου στην ομάδα, σήμερα με χειροκρότησαν και το εκτιμώ ιδιαίτερα και θα συνεχίσω να σας δίνω ότι έχω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.