Ρέγιες: Υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας! (pic & vid)

Ρέγιες: Υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας! (pic & vid)

Gazzetta team
Ρέγιες: Υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας! (pic & vid)
Φελίπε Ρέγιες: Ένα όνομα, όλη η ιστορία της Ρεάλ! Και τώρα, υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας (2010-20) στην Euroleague.

Η Euroleague αναφέρει:

«Ο πρωτότυπος πάουερ φόργουορντ Φελίπε Ρέγιες είναι μεταξύ των πιο σημαντικών παικτών στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Από το 2004 δίναι γερό θεμέλιο, πάνω στο οποίο ο σύλλογος έχτισε ξανά τον "θρύλο" του αυτή τη δεκαετία με δύο ηπειρωτικούς τίτλους. Η παρουσία του ήταν συνεχής, όταν η Ρεάλ, από μια δεκατία χωρίς συμμετοχή σε Final 4 έφτασε σε επτά στα τελευταία εννιά.

Σε τέσσερα από αυτά τα Final 4 (2013, 2014, 2015, 2018), η Ρεάλ έφτασε σε τελικό. Ο Ρέγιες και οι συμπαίκτες του έπρεπε να υποφέρουν μια ήττα 17 πόντων στον πρώτο τελικό και να ηττηθούν στην παράταση στον δεύτερο. Αλλά στην έδρα τους το 2015, όταν ο Ρέγιες αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας, η Ρεάλ ήταν... αδάμαστη, κι έφτασε στον πρώτο της τίτλο, μετά από 20 χρόνια. Ο Ρέγιες σήκωσε το τρόπαιο ως αρχηγός και το ίδιο έκανε πάλι, τρία χρόνια μετά, με την Ρεάλ να περνά μια χρονιά τραυματισμών και να εκθρονίζει την Φενέρμπαχτσε στον τελικό. Ο Ρέγιες, στα 38 του, ολοκλήρωσε εκείνη την χρονιά στην 6η θέση του συστήματος αξιολόγησης.

Κατορθώματα: Πρωταθλητής 2015 και 2018, Καλύτερη Πεντάδα 2014-15, Πρώτος σε Επιθετικά (695) Ριμπάουντ (1782)».