Ντούμπλιεβιτς: «Ήμουν μεγάλος φαν του Παναθηναϊκού του Ζέλικο»!

Ντούμπλιεβιτς: «Ήμουν μεγάλος φαν του Παναθηναϊκού του Ζέλικο»!
Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς μιλάει στην EuroLeague Greece και βάζει στην εξίσωση τους System of a Down και τη Λίβερπουλ, τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και τις μουσικές επιλογές του που δεν είναι τόσο... αγαπητές στα αποδυτήρια της Βαλένθια.

«Οι συμπαίκτες μου λένε ότι είμαι ψυχοπαθής»! Εδώ ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς αναφέρεται στην εικόνα που έχουν σχηματίσει οι τύποι με τους οποίους μοιράζεται τα αποδυτήρια της Βαλένθια λόγω των... ιδιαίτερων προτιμήσεών του στη μουσική, αλλά θα μπορούσε να μιλάει για οτιδήποτε έχει πετύχει στη ζωή του.

Παραδέχεται, δε πως «ως ομάδα έχουμε το τελετουργικό μας όμως προτιμώ τις δικές μου επιλογές. Προετοιμάζομαι ψυχολογικά και παίζω σαν... Βίκινγκ».

Ο Μαυροβούνιος είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση που αφορά τη Βαλένθια για την οποία το αφεντικό της και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ισπανία (σ.σ. Mercadona), Χουάν Ρόιγ δαπάνησε 200 εκατομμύρια ευρώ από το 1986 μέχρι να την δει στην κορυφή το 2017.

Η Βαλένθια δοκιμάζεται απόψε κόντρα στον Παναθηναϊκό (8/11, 21:30) και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς μίλησε στην EuroLeague Greece για την ιδιαίτερη playlist του, την αγαπημένη του Λίβερπουλ και τους «πράσινους».

Τι είναι πιο δύσκολο να εξηγήσεις… Ότι η Βαλένθια πήρε το πρωτάθλημα στην Ισπανία πριν από δυο χρόνια αφού κατατρόπωσε τη Ρεάλ στους τελικούς ή ότι οι System of a Down έχουν να βγάλουν άλμπουμ από το 2005;
«(γέλια) Νομίζω το δικό μας... Επειδή, ακριβώς παίζουμε στην καλύτερη λίγκα της Ευρώπης, στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα κι εκείνη τη χρονιά κερδίσαμε στα playoffs τις πιο δυνατές ομάδες της Ισπανίας στη σειρά! Την Μπασκόνια, την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πήραμε τον δύσκολο δρόμο! Ήμασταν ενωμένοι, ήμασταν σαν οικογένεια και στο τέλος κάναμε περήφανη όλη τη Βαλένθια! Το έχω ξαναπεί, το να κερδίζεις έναν τίτλο με αυτή την ομάδα είναι σαν να κερδίζεις 10 τίτλους με τη Ρεάλ».

Επομένως, τι περιμένεις να συμβεί πιο γρήγορα; Η Λίβερπουλ να πάρει το πρωτάθλημα στην Αγγλία ή ο Σερτζ Τακιάν να ανέβει στο stage με νέα κομμάτια SOAD;
«Είμαι μεγάλος φαν της Λίβερπουλ, επομένως για μένα είναι το ίδιο. Μακάρι να γίνουν και τα δυο γρήγορα»!

Ποια είναι η καλύτερη aggressive hard rock στιγμή που έχεις ζήσει; Ποιο είναι το καλύτερο live που έχεις βρεθεί και πώς μυήθηκες σε αυτό το είδος της μουσικής;
«Μου αρέσει πολύ η ροκ μουσική. Συνήθως ακούω aggressive hard rock όμως κάποιες φορές προτιμώ κάτι πιο κλασικό. Η γενέτειρα μου, το Νίκσιτς (σ.σ. η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαυροβουνίου) είναι η πόλη της ροκ μουσικής, επομένως καταλαβαίνεις πως το έχω στο αίμα μου»!

Έχεις παραδεχτεί ότι οι συμπαίκτες σου λένε ότι είσαι ψυχοπαθής για τη μουσική που ακούς. Σου έχουν κάνει καλύτερο… κομπλιμέντο στη ζωή σου;
«Όχι! Σίγουρα όχι! Δεν αρέσει σε πολύ κόσμο αυτή η μουσική. Όταν τους τη βάζω στα αποδυτήρια τρελαίνονται και με παρακαλάνε να την κλείσω».

Μπάσκετ και μουσική, λοιπόν… Πως έχεις καταφέρει να συνδυάσεις αυτές τις καταστάσεις και πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η μίξη;
«Για μένα είναι το ίδιο. Το μπάσκετ σου προσφέρει πολύ έντονα συναισθήματα, το ίδιο και η μουσική. Είμαι ένας τύπος που ακούει μουσική 24 ώρες τη μέρα, είναι κάτι που με εμπνέει και με βοηθάει σε πολλά πράγματα. Το ίδιο συμβαίνει και με το μπάσκετ. Ο συνδυασμός τους είναι κάτι πραγματικά υπέροχο».

Η δική σου playlist, για την οποία είσαι υπερήφανος έχει Slipknot, System of a Down και Rammstein...
«Σίγουρα είναι ένας καλός λόγος για να βγεις εκεί έξω και να ισοπεδώσεις τα πάντα! Πάντως προσπαθώ να μένω ήρεμος».

Αν ο Τζόρντι Μπερτομέου σου έδινε την ευκαιρία να βάλεις ό,τι μουσική θέλεις πριν από το τζάμπολ αντί για το Devotion, τι θα έβαζες;
«Ίσως κάτι στη γλώσσα μου που κανείς δεν θα καταλάβαινε. Τους τελευταίους μήνες έχω τσεκάρει πολλές μπάντες της πατρίδας μου. Ειδικά την DST. Ένα τραγούδι τους, το "Vatra" σε ξεσηκώνει (σ.σ. στο συγκεκριμένο τραγούδι αναφέρονται στίχοι όπως: «Δεν έχω τελειώσει και δεν θα σταματήσω/η φωτιά καίει ακόμα μέσα μου/εγώ θα συνεχίσω κόντρα σε όλους και σε όλα»)!

Αναφορικά στον Παναθηναϊκό, τι γνώμη έχεις σχηματίσει μέχρι στιγμής για τον αποψινό αντίπαλο σας;
«Είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, μια πραγματικά καλή ομάδα. Ήμουν μεγάλος φαν όταν ο Ζέλικο ήταν εδώ! Έβλεπα τον Παναθηναϊκό και μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ο κόσμος στήριζε συνέχεια την ομάδα. Φέτος είναι πραγματικά καλοί, παλεύουν σε όλα τα παιχνίδια και θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς».

Σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνεις την αφοσίωση σου στη Βαλένθια... Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου χωρίς να φοράς πορτοκαλί;
«Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον, το τι θα γίνει αύριο ή σε μερικά χρόνια. Έχω στο μυαλό μου ότι θα μείνω εδώ για πολλά - πολλά χρόνια... Αυτό σημαίνει ότι γίνονται πολλά καλά πράγματα ταυτόχρονα... Ως τώρα όλα πάνε καλά... Ποιος ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον».

Γράψε τον επίλογο με την πιο ροκ πεντάδα της EuroLeague!
«Λοιπόν, θα επέλεγα τον Καλάθη, τον Σβεντ, τον Γιουλ, τον Τόμας επειδή τον ξέρω από τη Βαλένθια και τον Χάινς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.