Παναθηναϊκός: Ο Φριντέτ σημειώνει τους περισσότερους πόντους ανά κατοχή σε όλη την EuroLeague! (pic)

Βάσει αριθμών, ο Τζίμερ Φριντέτ αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό παίκτη σε ολόκληρη την EuroLeague αφού σημειώνει τους περισσότερους πόντους ανά κατοχή από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στην διοργάνωση. 

Παναθηναϊκός: Ο Φριντέτ σημειώνει τους περισσότερους πόντους ανά κατοχή σε όλη την EuroLeague! (pic)

Όπως ανέφερε η διοργανώτρια αρχή της EuroLeague, o Αμερικανός «μπόμπερ» σημειώνει 1,21 πόντους ανά κατοχή, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Νάντο Ντε Κολό με 1,19 πόντους και στην 3η θέση τον Τορνίκε Σενγκέλια με 1,13 πόντους.

Συγκεκριμένα η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση υπογράμμισε ότι «ο Τζίμερ Φριντέτ και ο Νάντο Ντε Κολό έχουν απίστευτη συνέπεια στο σκοράρισμα, με τον Τορνίκε Σενγκέλια να τους ακολουθεί. Ο Φριντέτ έχει εγκλιματιστεί γρήγορα στο στυλ παιχνιδιού στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη και παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαδραματίσει ακόμα τόσο σημαντικό ρόλο στην ομάδα του όσο οι άλλοι δύο παίκτες, έχει σουτάρει λίγες φορές από μέση απόσταση, επιχειρεί τις περισσότερες προσπάθειές του μέσα από το καλάθι, ενώ ο περιορισμός των λαθών ενισχύει την αποτελεσματικότητά του. Είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες της EuroLeague που έχουν τουλάχιστον 60% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 90% στις βολές. Έχει κάνει ένα άκρως υποσχόμενο ξεκίνημα στη σεζόν».