Πεδουλάκης: «Χρειαζόμαστε ακόμα έναν γκαρντ στην άμυνα»

Νίκος Καρφής
Πεδουλάκης: «Χρειαζόμαστε ακόμα έναν γκαρντ στην άμυνα»
Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε πως η ομάδα του χρειάζεται ακόμα έναν γκαρντ στην άμυνα, ενώ στάθηκε στον Γιώργο Παπαγιάννη μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της Εφές.

Την άποψη πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει ανάγκη ακόμα έναν γκαρντ στην άμυνα εξέφρασε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ενώ πρόσθεσε πως ο Νικ Καλάθης είναι συγκινητικός παρόλο που επιβαρύνεται συνέχεια μέσα στο ματς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου

«Κάναμε καλό ματς. Παίξαμε με μεγάλη ενέργεια. Ελέγξαμε το κομμάτι της άμυνας και τα ριμπάουντ. Απέναντι σε μια ομάδα που ψάχνει συνεχώς να σου χτυπήσει τα αδύνατα σημεία. Το μυστικό ότι πήραμε βοήθειες από παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο. Σε όλο το ματς ήμασταν αρκετά ψηλοί για να είμαστε απέναντι στο σχήμα των 3 δημιουργών της Εφές. Μίτσιτς, Σιμόν και Λάρκιν. Μία από τις καλύτερες ομάδες στις 4 γωνίες, τους υποχρεώσαμε να αλλάξουν τα σχήματα τους. Έτσι καταφέραμε να ελέγξουμε το ματς. Η Euroleague είναι πολύ σκληρή φέτος, Δεν υπάρχει εύκολο ματς. Όποιος ξέρει την πραγματική δύναμη της Euroleague, θα καταλάβει ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Πάντα ο Παναθηναϊκός θα σέβεται την Εφές. Είναι το καλύτερο παιχνίδι μας μέχρι στιγμής στη Euroleague.

Για τον Παπαγιάννη: «Κατά τη γνώμη μου, το κλειδί ήταν ο Παπαγιάννης με τα ριμπάουντ. Η λύση είναι να είναι κάτω από πίεση ο Παπαγιάννης. Είχα να δω καιρό έτσι τον Παπαγιάννη»

Για τον Φριντέτ: «Κάνουμε κάποια τρικ κατεβάζοντας τον Τζόνσον, αλλά χάνουμε στο δημιουργικό μας κομμάτι. Τα τρία γκαρντ μας δεν μπορούν να παίξουν μαζί. Τον Φριντέτ τον χτυπάγανε συνέχεια. Ο Καλάθης θα πρέπει να ξεκουράζεται και κάποιες φορές. Η Εφές στηρίζεται στα 2 γκαρντ της. Τον Μίτσιτς και τον Λάρκιν. Της άλλαξαν την ιστορία.Η Εφές είναι μια ομάδα που σημαδεύει. Ο Νικ θα πρέπει να πάρει ανάσες, δεν μπορεί συνέχεια να κυνηγά τον Λάρκιν που είναι φτεροπόδαρος».

Για τα αρνητικά και τα θετικά του Παναθηναϊκού: «Τα αρνητικά είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ. Θέλουμε και ένα γκαρντ ακόμα στην άμυνα. Ειδικά όσο πάει προς το τέλος το ματς. Εκεί μας οδηγεί το ματς. Περιμένουμε να μπεις και ο Παππάς. Ο Καλάθης επιβαρύνεται συνέχεια. Είναι συγκινητικός στο ματς. Σήμερα σημαδέψαμε τον Σιμόν. Το θετικό είναι πως προσπαθούν τα παιδιά να παίξουν τακτικά. Παίρνουμε πόντους, αφού πηγαίνουμε την μπάλα εκεί που πρέπει»