Ερυθρός Αστέρας - Χίμκι 90-78: Ο… άρχοντας του Βελιγραδίου (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ερυθρός Αστέρας - Χίμκι 90-78: Ο… άρχοντας του Βελιγραδίου (vid)
Ο Ερυθρός Αστέρας έδωσε εξαιρετική μπασκετική παράσταση για τρία δεκάλεπτα και επικράτησε της Χίμκι με 90-78. Η διαφορά έφτασε έως και στο +27 (83-56) για τους γηπεδούχους οι οποίοι «χαλάρωσαν» στην τελευταία περίοδο.

Η επιθετική λειτουργία του Ερυθρού Αστέρα ήταν για… σεμινάριο. Με αιχμή του δόρατος τον Σίμανιτς (10π.), οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν σωστά τόσο στο σετ παιχνίδι όσο και στο transition και μετά το αρχικό 8-0 (3’), προηγήθηκαν με 19-9 (6:30). Με τη συμπλήρωση δύο λεπτών αγώνα έχασαν μάλιστα και τον Λάζιτς ο οποίος σε μια ακατανόητη ενέργεια (και στη διεκδίκηση της μπάλας) γρονθοκόπησε τον Γιάνις Τίμα. Το δεκάλεπτο έκλεισε με εύστοχο τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου (28-22).

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ζεστός και στη δεύτερη περίοδο κι αυτός ήταν ο λόγος που ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 16 πόντων (45-29, 15:30). Εκεί η Χίμκι αποφάσισε να παίξει άμυνα, επιθετικά ο Αλεξέι Σβεντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του έχοντας ως συμπαραστάτες τους Μπούκερ, Τίμα και η διαφορά μειώθηκε στα επίπεδα των εννιά πόντων (50-41) στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Μπίλι Μπάρον ήταν «καυτός» στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με τους δέκα πόντους που σημείωσε, η Χίμκι έδειχνε χαμένη στο παρκέ και ο Ερυθρός Αστέρας με 14-0 σερί ξέφυγε με 66-47 (25’) αναγκάζοντας τον Ρίμας Κουρτινάιτις να πάρει δύο τάιμ άουτ σε λιγότερο από ένα λεπτό! Το ρεσιτάλ των γηπεδούχων έξω από τα 6,75 συνεχίστηκε και ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (77-52). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 80-56.

Στην τελευταία περίοδο, οι φιλοξενούμενοι απλώς προσπάθησαν να κρατήσουν τα προσχήματα κι αυτό έκαναν μειώνοντας τη διαφορά καθώς σχεδόν στα μισά της περιόδου αυτή έπεσε στο -16 (83-68, 36’) έπειτα από 0-12 σερί της Χίμκι, χάρη στις λύσεις που έδωσαν κυρίως οι παγκίτες. Δίχως φυσικά να αλλάξει κάτι σε επίπεδο νικητή…

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ερυθρός Αστέρας είχε μεγαλύτερο κίνητρο, εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση, αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ και αξιοποίησε στο έπακρο τις (υπέρ του) στιγμές στον αγώνα μετατρέποντας σε εύκολο, ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Εξαφανισμένος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι 11 πόντοι που έβαλε ο Μπίλι Μπάρον σε περίπου τέσσερα λεπτά «τελείωσαν» το παιχνίδι. Εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν οι Περπέρογλου, Σίμανιτς.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν εργάτης στην άμυνα και πρωταγωνιστής όταν έπαιρνε την μπάλα στη ρακέτα, ενώ ο Λορέντζο Μπράουν έφτιαξε πολλές φάσεις για την ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Μπέρτανς, Έβανς, και Τίμα ήταν αλλού για τη Χίμκι, ενώ ο Γερέμπκο έδωσε σκορ όταν όλα είχαν κριθεί. Για τον Ερυθρό Αστέρα, ο Λάζιτς είχε τραγική αντίδραση στην αποβολή του.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 14-0 σερί του Ερυθρού Αστέρα με το οποίο το 52-47 έγινε 66-47.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Χίμκι γενικώς δεν παίζει άμυνα αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι… το παράκανε. Ο Ερυθρός Αστέρας χαλάρωσε επικινδύνως στην τελευταία περίοδο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρομερό κάρφωμα του Ζάιτσεφ στο 2ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 50-41, 80-56, 90-78

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.