Πέσιτς: «Συγγνώμη αν προσβλήθηκε κάποιος, να βρούμε όλοι λύσεις»

Πέσιτς: «Συγγνώμη αν προσβλήθηκε κάποιος, να βρούμε όλοι λύσεις»

Gazzetta team
Πέσιτς: «Συγγνώμη αν προσβλήθηκε κάποιος, να βρούμε όλοι λύσεις»
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς έβαλε... νερό στο κρασί του, όσον αφορά την κριτική που έκανε τις προάλλες στον πρόεδρο της Ένωσης Παικτών Euroleague, Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε κάνει «επίθεση» στον Νάχμπαρ για την πολιτική που ακολουθεί και η Euroleague δυσαρεστήθηκε από τα λόγια του, ανοίγοντας πειθαρχική διαδικασία.

Ενόψει του ματς με την Βαλένθια, ο Πέσιτς ρωτήθηκε γι' αυτό και τόνισε πως ποτέ δεν θα πει όσα θέλει να ακούσει ο άλλος, αλλά την ίδια στιγμή ζήτησε και συγγνώμη από όσους πληγώθηκαν.

«Κάθε φορά που είμαι στο Βελιγράδι, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης θέλουν να ξέρουν ό,τι συμβαίνει στο μπάσκετ. Ήταν μια Συνέντευξη Τύπου με δύο μέρη. Πρώτα, μιλήσαμε για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα και δεύτερον, από την στιγμή που ήμουν προπονητής της Γιουγκοσλαβίας και ο τελευταίος που έφερα χρυσά μετάλλια, στο Eurobasket και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και προπόνησα τον Ερυθρό Αστέρα, τον πρώτο σύλλογο στα Βαλκάνια, όλοι μιλούν για εκείνους, θέλουν να ξέρουν τι σκέφτεται ο Πέσιτς για κάποια πράγματα κάποιες φορές, όπως τα αποτελέσματα της εθνικής Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Είμαι προπονητής και σέβομαι ότι ο κόσμος θέλει να γνωρίζει τι σκέφτομαι. Όπως ξέρουν όλοι, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πει στην Συνέντευξη Τύπου αυτό που θέλουν όλοι να ακούσουν. Κάποιες φορές, βλέπω τις καταστάσεις με διαφορετικά... γυαλιά, αλλά προσπαθώ να πω την άποψή μου για τους τόσους τραυματίες - ο Ερυθρός Αστέρας επίσης είχε κάποια προβλήματα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Όταν μίλησα για τους τραυματίες παίκτες, ειδικά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, προσπάθησα να εξηγήσω γιατί οι παίκτες τραυματίστηκαν και πως έγινε αυτό. Είμαι προπονητής εδώ και 35 χρόνια κι έχω παίξει μπάσκετ για 15, οπότε είναι λογικό να με ρωτά ο κόσμος και είναι φυσιολογικό να ξέρω πως πρέπει να προετοιμαστεί ένας παίκτης και πως να προετοιμάσεις μια ομάδα, ειδικά στις μέρες μας, όταν παίζεις 10 μήνες στην Ευρώπη.

Αν κάποιος προσβλήθηκε, μπορώ να πω συγγνώμη. Δεν ήθελα να κριτικάρω ή να κάνω επίθεση ή να προσβάλω κάποιον. Πρέπει να απολογηθώ, αν κάποιος ένιωσε άσχημα. Ας σκεφτούμε το μέλλον του μπάσκετ στην Ευρώπη και πως αυτό θα αναπτυχθεί. Δεν είπα καμία λέξη για την Euroleague. Δεν μίλησα για την Euroleague, αλλά για τα προβλήματα με τους τραυματισμένους παίκτες.

Ας πούμε την αλήθεια και ας μιλήσουμε όλοι μαζί, για να βρούμε μια λύση. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και όλοι οι συνάδελφοί μου ξέρουν - κάποιοι μιλούν και κάποιοι όχι, αλλά όλοι ξέρουν - πως έχουμε πολλούς τραυματίες, ειδικά στο μπάσκετ. Όπως λένε και οι Γερμανοί, δεν υπάρχουν προβλήματα, μόνο λύσεις. Ας μιλήσουμε για λύσεις, όλοι μαζί, για το καλό του μπάσκετ, των παικτών και την ποιότητα του παιχνιδιού στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε», ήταν τα λόγια του.