Ανδόρα - Προμηθέας: Με τη φωτογραφία του Περάσοβιτς στο πορτοφόλι

Ανδόρα - Προμηθέας: Με τη φωτογραφία του Περάσοβιτς στο πορτοφόλι
Ο Προμηθέας δοκιμάζεται απόψε (30/10, 21:00) στην έδρα της Ανδόρας για την 5η αγωνιστική του EuroCup και το gazzetta.gr γράφει για τον κόουτς Ιμπόν Ναβάρο που έγινε... viral για ένα timeout!

Έπειτα από τον θρίαμβο επί της Βίρτους Μπολόνια κι έχοντας ήδη δυο εκτός έδρας νίκες στις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Ρισόν και την Ουλμ, ο Προμηθέας Πατρών (3-1) αντιμετωπίζει την Ανδόρα (2-2) στο «Poliesportiu D'Andorra». Η ισπανική ομάδα φιγουράρει στη 10η θέση της κατάταξης στη Liga Endesa με ρεκόρ 3-3 και σουτάρει 11.8 τρίποντα ανά αγώνα στο EuroCup, περισσότερα από κάθε άλλη στον θεσμό!

Στην άκρη του πάγκου της βρίσκεται ο Ιμπόν Ναβάρο, ο Βάσκος προπονητής ο οποίος έγινε… viral στα social media για το ξέσπασμά κατά τη διάρκεια ενός timeout όσο εργαζόταν στη Μανρέσα. «Παλέψτε! Παλέψτε! Παλέψτε! Δεν με νοιάζει αν αστοχήσετε σε λέι απ αλλά παλέψτε»!

Σε κάθε περίπτωση ο, γεννημένος στη Βιτόρια το 1976, Ναβάρο συνειδητοποίησε από πολύ νωρίς πως υπάρχει κάτι πολύ πιο σπάνιο, πολύ πιο σημαντικό από την ικανότητα. Είναι η ίδια η ικανότητα να ανακαλύπτεις και να αναγνωρίζεις το ταλέντο σου. Η ενασχόλησή του με τα σπορ άρχισε από τη θέση του… τερματοφύλακα ωστόσο ο πατέρας του και ο θείος του, με τους οποίους παρακολουθούσαν μαζί τους αγώνες της Ντεπορτίβο Αλαβές στο Mendizorroza τον ώθησαν να αλλάξει παραστάσεις.

Σε ηλικία 24 ετών ανέλαβε χρέη προπονητή στις μικρές ομάδες της Μπασκόνια ενώ συνέχιζε τις σπουδές του στη Χημεία κι έχοντας στο πορτοφόλι του τη φωτογραφία του μπασκετικού του ήρωα, Βέλιμιρ Περάσοβιτς! Έκτοτε είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί και να μάθει από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς («Λένε ότι του μοιάζω και είναι λογικό αφού συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια»), Νέβεν Σπάχια, Πάκο Όλμος, Σέρτζιο Σκαριόλο, Μάρκο Κρέσπι και Ράφα Σανθ.

Συγκρατήστε το τελευταίο όνομα αφού πρόκειται για τον άνθρωπο που έπεισε τον Ναβάρο να αποχωρήσει από την εταιρεία που εργαζόταν μετά από την αποφοίτησή του προκειμένου να ταξιδέψει στην Τενερίφη το 2006 και να δουλέψει εκεί ως assistant coach.

Στο δωμάτιό του, εκτός από τις αφίσες του Ντομινίκ Ουίλκινς, του Χακίμ Ολάζουον, του Μάτζικ Τζόνσον, του Ραλφ Σάμπσον και του Μάικλ Τζόρνταν υπήρχε και η φράση που τον συνοδεύει από την παιδική ηλικία του: «Η στάση ζωής σου σε βοηθάει να ξεπεράσεις τα πιο δύσκολα εμπόδια».

Η φράση της μητέρας του είναι ενδεικτική για το ποιόν του ανδρός: «Στον Ιμπόν δεν αρέσει να χάνει ούτε στα επιτραπέζια… Έπειτα από κάθε ήττα, επέστρεφε σπίτι και δεν ήθελε να μιλάει σε κανέναν».