Ποιους Έλληνες παίκτες θέλετε να δείτε στην All Decade Team της Euroleague;

Αντωνία Σπανού
Ποιους Έλληνες παίκτες θέλετε να δείτε στην All Decade Team της Euroleague;
H κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση συνεχίζει να βγάζει υποψήφιους για την All Decade Team ή αλλιώς καλύτερη ομάδα της δεκαετίας και η Euroleague Greece σας καλεί να ψηφίσετε ποιους Έλληνες παίκτες θέλετε να δείτε στην τελική 10άδα.

Κάθε μέρα και ένας υποψήφιος, κάθε μέρα και ένας παικταράς...

Η Euroleague συνεχίζει να μας παρουσιάζει παίκτες οι οποίοι είναι υποψήφιοι για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην διοργάνωση, με αμείωτους ρυθμούς.

Οι παίκτες που θα πάρουν θέση στην ψηφοφορία είναι 50, οι οπαδοί θα βγάλουν τους 10 αγαπημένους τους και η διοργάνωση με την βοήθεια των media members, μαζί με τον κόσμο θα δημιουργήσουν την νέα ομάδα της δεκαετίας, που θα πάρει την... σκυτάλη από την προηγούμενη.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι παίκτες που απαρτίζουν την καλύτερη ομάδα της 10ετίας μεταξύ 2000-10 είναι:

  • Ντέγιαν Μποντιρόγκα
  • Δημήτρης Διαμαντίδης
  • Τζέι Αρ Χόλντεν
  • Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
  • Τράγιαν Λάνγκτον
  • Χουάν Κάρλος Ναβάρο
  • Θοδωρής Παπαλουκάς
  • Άντονι Πάρκερ
  • Ραμούνας Σισκάουσκας
  • Νίκολα Βούισιτς

Πλέον φτάνουμε στο τέλος ακόμα μιας δεκαετίας, με τις ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, να έχουν καταφέρει στην αρχή της κυρίως να γράψουν ιστορία φτάνοντας στον τίτλο τρεις φορές συνολικά, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και συμμετοχές και σε δύο ακόμα Final 4 και οι «πράσινοι» μία.

Μέχρι τώρα δύο Έλληνες παίκτες έχουν παρουσιαστεί ως υποψήφιοι και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Γιώργο Πρίντεζη και τον Κώστα Σλούκα.

Οι παίκτες πήραν την θέση τους στους υποψήφιους, δίπλα σε σπουδαία ονόματα της διοργάνωσης και η Euroleague Greece σας παρουσιάζει τους Έλληνες που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια στην διοργάνωση και σας καλεί να επιλέξετε ποιους θα θέλατε εσείς να δείτε στην τελική 10άδα.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Ακόμα δεν είναι καν 30 χρονών και μετρά ήδη τρεις τίτλους, το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της δεκαετίας, ενώ έχει πάρει μέρος σε 6 τελικούς. Ξεκίνησε την πορεία του στον Ολυμπιακό την σεζόν 2009/10 και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στους τίτλους του 2012 και του 2013. Έπαιξε στον τελικό του 2015 πριν μετακομίσει στην Τουρκία και την Φενέρ για να γράψει και εκεί ιστορία. Έχει φτάσει σε 5 συνεχόμενα Final 4, έχει παίξει 3 τελικούς και πήρε ακόμα έναν τίτλο το 2017. Έχει πάρει την θέση τους στους υποψήφιους και μένει να δούμε αν θα βρει θέση και στην τελική 10'αδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Ο Γιώργος Πρίντεζης, με την σειρά του έχει θέση στους 50 αφού έχει πανηγυρίσει δύο φορές τον τίτλο της Euroleague (2012, 2013), έχει υπάρχει μία φορά μέλος της καλύτερης πεντάδας (2017) και έχει αγωνιστεί σε πέντε συνολικά τελικούς (2010, 2012, 2013, 2015, 2017). Το καλάθι του στον τελικό του 2012 ανήκει στην χρυσή ιστορία της διοργάνωσης και ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει σπουδαίες ελπίδες για να είναι στην τελική 10άδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Ήταν και στην προηγούμενη καλύτερη 10ετία και μπορεί να είναι και στην επόμενη. Έχει σηκώσει την Euroleague το 2011 με τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει βγει και MVP της ίδιας χρονιάς. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σταμάτησε το μπάσκετ το 2016 και σίγουρα θα απολάμβανε ακόμα μια διάκριση στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση/

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Πολύ δύσκολα θα χάσει μια θέση στην τελική 10άδα ο αρχηγός του Ολυμπιακού. «Έλαμψε» την τελευταία δεκαετία στην διοργάνωση και οι διακρίσεις τους, μαζί με τα κατορθώματα του τον καθιστούν έναν εκ των κορυφαίων όχι μόνο των τελευταίων χρόνων, αλλά όλων των εποχών. Έχει κατακτήσει τρόπαια, έχει οδηγήσει την ομάδα του σε δύο ακόμα τελικούς και έχει βγει μια φορά MVP της διοργάνωσης (2013), ενώ έχει βγει δύο φορές MVP σε Final 4 (2012, 2013), ενώ και τρεις φορές είναι στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague. Παράλληλα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι με το τέλος της φετινής σεζόν και αν όλα πάνε καλά θα είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει και αυτός με την σειρά του τις πιθανότητες του να βρεθεί στην κορυφαία 10άδα της Euroleague. Έχει κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό το τρόπαιο το 2011, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, όντας ο βασικός πρωταγωνιστής σε όσα προσπαθεί να πετύχει η ομάδα του, τα τελευταία χρόνια.

Λογικά θα βρίσκεται τους 50 υποψήφιους και μένει να δούμε αν θα βρει θέση στον τελική επιλογή.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Έλαμψε με την παρουσία του κυρίως την προηγούμενη δεκαετία, αλλά ήταν σημαντικό μέλος της ομάδας που κατέκτησε το τρόπαιο το 2011. Ο Αντώνης Φώτσης συνολικά στην καριέρα του έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα, με κρίσιμα σουτ και παλεύει και εκείνος για μια θέση στους υποψήφιους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Ακόμα ένας Έλληνας παίκτης που έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά παρκέ. Έχει κατακτήσει μια φορά το τρόπαιο (2015), ενώ έχει πάει σε ακόμα δύο Final 4 (2009, 2016), όντας μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης. Ο Γιάννης Μπουρούσης διέλυσε τα πάντα με την Μπασκόνια το 2016 και έκανε τρομερή σεζόν, ενώ η εμπειρία του τον βοήθησε να είναι πολύτιμος σε όσες ομάδες βρέθηκε.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει διαγράψει την δικιά του ιστορία στα ευρωπαϊκά παρκέ και δύσκολα και εκείνος θα χάσει την θέση του στην 50άδα. Ο Παπανικολάου έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο (2012, 2013), έχει βγει πρώτος σκόρερ στο Final 4 του 2012, ενώ έχει πάρει και τον τίτλο του Rising Star το 2013. Πλέον, είναι ένας έμπειρος παίκτης στην διοργάνωση και μόλις στα 29 του χρόνια έχει προλάβει να γράψει την δική του ιστορία στην Euroleague.

ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ

Mπορεί το τρόπαιο που έχει κατακτήσει να είναι την προηγούμενη δεκαετία, ο Νίκος Ζήσης πάντως έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα στα παρκέ της Euroleague. Η απόσταση του από την Ελλάδα τον έχει φέρει σε μια ευρωπαϊκή περιπλάνηση, με κορυφαίους προορισμούς πάντως, ενώ έχει πάρει μέρος στο Final 4 του 2015 με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ

Ακόμα ένας Έλληνας παίκτης με σπουδαία πορεία στα ευρωπαϊκά παρκέ. Έχει κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο της Euroleague με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ είχε σπουδαία συνεισφορά στις ομάδες που αποτελούσε μέλος, έχοντας πάντα ρόλο, ο οποίος τελικά αποδεικνύονταν καταλυτικός για την ομάδα του. Ο Περπερόγλου έχει γράψει και εκείνος την δικιά του ιστορία στα ευρωπαϊκά παρκέ και περιμένει και εκείνος μια θέση στους 50 καλύτερους.