Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσε 87-74: Ιταλική κυριαρχία!

Gazzetta team
Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσε 87-74: Ιταλική κυριαρχία!
Η Αρμάνι ήταν το απόλυτο αφεντικό στο Μιλάνο και επικράτησε εύκολα της Φενέρμπαχτσε με 87-74. Εξαιρετικός στην επιστροφή του ο Γκουντάιτις, τρίτη ήττα για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε τέσσερα ματς!

Μπορεί εντός των συνόρων να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά με τελευταία ήττα αυτήν από την Κρεμόνα, αλλά στην EuroLeague φροντίζει να... δείχνει τα δόντια της και να βροντοφωνάζει «παρών»! Και μάλιστα απέναντι σε ομάδες που ξεκίνησαν τη σεζόν από τη θέση του οδηγού.

Η Αρμάνι ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε και φρόντισε να επιβάλλει τον ρυθμό της από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα! Αποτέλεσμα; Να μην κινδυνεύσει καθόλου από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία γνώρισε την 3η ήττα της μετά τα τέσσερα πρώτα ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ευχάριστο νέο για την Αρμάνι δεν ήταν άλλο από την επιστροφή του Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος είχε να πατήσει σε παρκέ της EuroLeague από τον περασμένο Φεβρουάριο! Όπως έδειξε είναι... καλύτερος από ποτέ έχοντας 17 πόντους με 5/8 δίποντα, 7/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 21 λεπτά συμμετοχής! Πρώτος σκόρερ ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 22 πόντους και 8/13 εντός παιδιάς, ενώ ο «κρυφός άσος» του Μεσίνα ήταν ο Αμεντέο Ντελά Βάλε με 15 πόντους και 3/6 τρίποντα.

Από τη Φενέρ που σούταρε 6/22 τρίποντα έχοντας χάσει τις μάχες των ριμπάουντ και των ασίστ, ο Ντε Κολό είχε μόλις 3/11 σουτ, ενώ ξεχώρισαν οι Βέσελι και Λοβέρν.

Το ματς

Η Αρμάνι Μιλάνο θέλησε να επιβάλει από το ξεκίνημα του αγώνα τον ρυθμό της και χάρη στην καλή της άμυνα προηγήθηκε με 18-6 (!) ύστερα από οκτώ λεπτά παιχνιδιού. Η Φενέρ ήταν άστοχη και δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην καλά διαβασμένη άμυνα των γηπεδούχων. Το +12 της ιταλικής ομάδας της έδωσε και... άλλον αέρα για τη συνέχεια του αγώνα (20-11 το α' δεκάλεπτο) αφού στο 12' μπόρεσε να προηγηθεί και με 13 πόντους διαφορά (26-13). Ο Ντελα Βάλε με τα μακρινά σουτ και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν εκείνοι που οδηγούσαν την Αρμάνι στο παιχνίδι η οποία έφτασε και στο +15 (39-24) δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (41-29).

Ένα διάστημα όπου είχε διπλάσια ριμπάουντ από τη Φενέρ (24-12!) ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευστοχία της από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (11/12 βολές). Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα στατιστικά ήταν ισορροπημένα (από 50% στα δίποντα οι δύο ομάδες και από 25% και 20% αντίστοιχα στα τρίποντα) αν και οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη «δημιουργία» στο παιχνίδι τους (12-7 οι ασίστ) σε σχέση με τη Φενέρμπαχτσε.

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε κάποια σερί προκειμένου να πάρει το momentum του ματς, με την Αρμάνι να διατηρεί σταθερά την διαφορά που είχε πάρει από το πρώτο ημίχρονο. Ο Ντελα Βάλε συνέχιζε από εκεί που είχε σταματήσει, ενώ στην εξίσωση είχε μπει και ο Γκουντάιτις. Για τη Φενέρ ο Ντε Κολό ήταν αρκετά άστοχος μέχρι το 30' (66-55) έχοντας 2/9 σουτ, με τους Βέσελι και Λοβέρν να ήταν εκείνοι που προσπαθούσαν να κρατήσουν τη Φενέρ στο ματς.

Μια από τα ίδια και στην τελευταία περίοδο του ματς. Η Αρμάνι συνέχισε να ελέγχει το ματς χωρίς κανένα πρόβλημα, έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 10 πόντους, με την Φενέρ να έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στην ιταλική ομάδα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αρμάνι εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία της στις βολές (18/21) ενώ ήταν καλύτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, μάζεψε περισσότερα ριμπάουντ, είχε περισσότερες ασίστ ενώ σούταρε και με καλύτερα ποσοστά.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε 22 πόντους με 6/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο αλλά και 5 λάθη. Επίσης ο Αρτούρας Γκουντάιτις πρόσθεσε άλλους 17 πόντους με 5/8 δίποντα, 7/9 βολές και 5 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αμεντέτο Ντελα Βάλε ήταν εκείνος που πρόσφερε τις απροσδόκητες λύσεις με 15 πόντους και 3/6 τρίποντα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πέρασε τελείως απαρατήρητος ο Λίο Βέστερμαν μένοντας στο «μηδέν» σε 12 λεπτά συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο οκτάλεπτο, όταν η Αρμάνι προηγήθηκε με 18-6 στο 8' και μπόρεσε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντέρικ Ουίλιαμς στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Μιλάνο. Ο Αμερικανός πάτησε γερά και «πέταξε» στο καλάθι της Αρμάνι!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αρμάνι τα 12 λάθη. Η Φενέρ το 27% στα τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 41-29, 66-55, 87-74

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.