Πεδουλάκης: «Δεν υπάρχει κρίση, ήταν εντολή να πάρει την μπάλα ο Νικ»! (vid)

Gazzetta team
Πεδουλάκης: «Δεν υπάρχει κρίση, ήταν εντολή να πάρει την μπάλα ο Νικ»! (vid)
Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε πως ήταν οδυνηρό για τον Παναθηναϊκό να χάνει δεύτερο ματς με τον ίδιο τρόπο ενώ αναφέρθηκε στον Τζίμερ Φριντέτ και το ότι ο Νικ Καλάθης πήρε ξανά την τελευταία επίθεση.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού εξήγησε στην αρχική τοποθέτηση του στη συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω ότι είναι οδυνηρό να χάνουμε για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο. Τα πρώτα λεπτά η Αρμάνι βρήκε λύσεις με τον Σκόλα στο "5" ενώ η είσοδος των Ουάιλι και Τζόνσον βελτίωσε την άμυνα μας, με αποτέλεσμα να ισορροπήσουμε το ματς. Κλειδί ήταν τα ποσοστά μας στα σουτ, είχαμε 3/20 τρίποντα εν αντιθέσει με την Αρμάνι που πέτυχε μεγάλα τρίποντα στο τέλος. Παρ' όλα αυτά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη».

Σε ερώτηση για τον αν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ περνάει κρίση έστω κι αν έχει δώσει μόλις τρία παιχνίδια στην EuroLeague, ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ξεκάθαρος: «Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι πολύ συναισθηματικά τα πράγματα και γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Κρίση, λοιπόν δεν υπάρχει...».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Τζίμερ Φριντέτ ενδεχομένως δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε, είπε:«Η Αρμάνι προσπαθούσε με ημίψηλα σχήματα κι έναν κοντό στο παρκέ, με τον Μίτσοφ στο "2" που είναι καλός στο low-post και τον Μπρουκς στο "3". Έτσι δημιούργησε καταστάσεις μις-ματς, αυτό ήταν πρόβλημα για εμάς. Ο Ράις είναι λίγο πιο σκληρός στο low post. Αντίθετα, προσπαθούσαν να "χτυπήσουν" συνέχεια τον Φριντέτ, είτε με τον Ρολ, είτε με τον Μίτσοφ στο low-post. Αν βάζαμε 2-3 σουτ, αν παίρναμε 2-3 ριμπάουντ, αν είχαμε λίγο πιο καθαρό μυαλό όταν παίρναμε διαφορές, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Την ίδια ώρα η Αρμάνι έβαλε δύσκολα σουτ. Τώρα... Μετά Χριστόν μπορούμε να λέμε πολλά».

Όσον αφορά την τελευταία φάση είπε: «Ο Νικ ήταν πιο "ζεστός" μαζί με τον Ουάιλι. Η εντολή ήταν να πάρει την μπάλα ο Νικ. Τον είχε ματσάρει ο Μίτσοφ που δεν είναι ο πιο γρήγορος... Τον έπαιξε ένας με έναν όμως αστόχησε ενώ είχε βάλει τα προηγούμενα 4. Ο Νικ είναι ο πιο έμπειρος και ικανός για να πάρει την απόφαση. Έπαιξε τον αντίπαλο του στα πόδια, τον πέρασε όμως αστόχησε. Για μένα το ματς δεν χάθηκε στην τελευταία φάση. Η λέξη που ταιριάζει εν προκειμένω είναι η επιπολαιότητα του να χάνουμε το μυαλό μας όταν παίρνουμε διαφορές».