Μπερτομέου: «Δεν μιλήσαμε με την Gazprom για να δώσουμε wild card στη Ζενίτ»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε τους λόγους που επιλέχτηκε η Ζενίτ για να παίξει στην Euroleague. 

Μπερτομέου: «Δεν μιλήσαμε με την Gazprom για να δώσουμε wild card στη Ζενίτ»

Ο Τζόρντι Μπεροτμέου έδωσε το παρών στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Ζενίτ στη φετινή Euroleague. Η ομάδα της Ρωσίας δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και πλέον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία εξήγησε τους λόγους που έδωσε wild card στη Ζενίτ.

Ο Μπερτομέου ανέφερε πως, «δεν είχαμε οποιαδήποτε συζήτηση με την Gazprom, ποτέ. Για κανένα λόγο. Η Ζενίτ έλαβε πρόσκληση να συμμετέχει στην Euroleague επειδή πιστεύουμε σε αυτή και πιστεύουμε πως μπορεί να βελτιωθεί.

Ο τρόπος που δίνουμε τις wild card θεωρώ πως είναι δίκαιος. Δεν σκεφτόμαστε μόνο το κέρδος. Μας ενδιαφέρει να είναι σωστά οργανωμένη ομάδα, να έχει καλό γήπεδο χωρητικότητα 10.000 θεατών. Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες της Ρωσίας βελτιώνονται σε πολλούς τομείς και συνεργαζόμαστε με την VTB.

Αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει δεν είναι αν νικήσουν ΤΣΣΚΑ ή Ρεάλ. Δε μας ενδιαφέρει αν χάσουν Φενέρμπαχτσε ή Παναθηναϊκός. Μας ενδιαφέρει να έχουμε επαγγελματικούς συλλόγους με προοπτική»