Κεμζούρα: «Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά, είχα και εγώ ευθύνη στην ομάδα» (vid)

Αντωνία Σπανού
Κεμζούρα: «Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά, είχα και εγώ ευθύνη στην ομάδα» (vid)
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Κεστούτις Κεμζούρα μιλάει λίγο πριν το παιχνίδι με την Βαλένθια και όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός, μετά την κακή του αρχή στην Λυών, θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και υποδέχεται την Βαλένθια για την 2η αγωνιστική της Euroleague. O Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί παρελθόν και ο Κεστούτις Κεζμούρα ανέλαβε το δύσκολο έργο να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους», μέχρι να βρεθεί ο επόμενος προπονητής της ομάδας του Πειραιά.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού σχολίασε:

«Είναι ένα παιχνίδι στο ''σπίτι'' μας . Είχαμε ένα κακό παιχνίδι με την Βιλερμπάν και όλοι θέλουμε να το αλλάξουμε και να έχουμε επιτυχία. Ο αντίπαλος είναι επιπέδου Euroleague, παίζουν καιρό μαζί, έχουν ποιότητα , ισορροπία, έχουν την εμπειρία.

Είναι σοβαρή ομάδα όπως όλες οι ισπανικές, τρέχουν στο γήπεδο, παίζουν επιθετική άμυνα και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές και να βρούμε τρόπο να τους σταματήσουμε».

Συνέχισε:

«Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά. Μείναμε στις ίδιες ιδέες. Προσπαθήσαμε να βρούμε ρυθμό στην επίθεση, να κάνουμε πιο απλά τα πράγματα, να βρούμε αποστάσεις. Αμυντικά πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό να σταματήσουμε τα πικ εν ρολ, γιατί έχουν έμπειρους ψηλούς.

Πρέπει να περιορίσουμε τους ψηλούς, πρέπει να κάνουμε όλα τα μικρά. Να πάρουμε τα ριμπάουντ και τις δεύτερες ευκαιρίες, τα λάθη θα πρέπει να τα περιορίσουμε και να τα δώσουν όλοι όλα στην άμυνα».

Σε ερώτηση για αν πιστεύει ότι κάτι δεν έκανε σωστά ο Μπλατ:

«Δεν θέλω να απαντήσω στην ερώτηση για το αν διαφωνώ με τον Μπλατ, είναι κακή ερώτηση. Μπορώ να πω ότι στην ομάδα που έχτισε ήμουν και εγώ μαζί. Μερικές φορές για κάποιους λόγους κάποιες επιλογές δεν λειτουργούν αλλά είχα και εγώ ρόλο».

Για το ότι πρώτη φορά μετά την Πρόκομ επιστρέφει στο υψηλότερο επίπεδο:

«Λένε όσο γίνεσαι μεγαλύτερος γίνεσαι και πιο έξυπνος. Δεν ήμουν ξανά σε τέτοιο επίπεδο. Είμαι πιο έμπειρος και είμαι ενθουσιασμένος, λίγο νευρικός και θέλω να πετύχω».

Για το αν έχει μιλήσει για το μέλλον του:

«Για την ώρα μου έχουν πει να είμαι έτοιμος για δύο παιχνίδια και μετά θα δούμε. Δεν σκέφτομαι το μέλλον, οι σκέψεις μου είναι βήμα με βήμα. Η συγκέντρωση μου είναι στο αυριανό παιχνίδι».

Για το ότι δεν ξεχώρισαν οι καινούργιοι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στην Βιλεμπάν:

«Δεν θα ξεχωρίσω παίκτες, ως ομάδα παίξαμε άσχημα και ως ομάδα χάσαμε. Έχουμε δυνατότητες, δεν φτάσαμε στο επίπεδο μας, συζητήσεις δεν υπήρξαν, θα υπάρξουν αργότερα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.