Η Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι: Ζοτς εναντίον Τόμιτς κι Ερυθρού Αστέρα!

Αντωνία Σπανού
Η Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι: Ζοτς εναντίον Τόμιτς κι Ερυθρού Αστέρα!
Ομπράντοβιτς και Τόμιτς έχουν αρκετό παρελθόν και διασταυρώνουν τα... ξίφη τους νωρίς στην Euroleague, αφού η Φενέρμπαχτσε ταξιδεύει μέχρι το Βελιγράδι, κι έρχονται πρώτη φορά αντιμέτωποι ως head coaches.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Μίλαν Τόμιτς διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην 2η αγωνιστική της Euroleague, αφού η Φενέρμπαχτσε ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα. Οι δύο προπονητές έχουν πορεία με πολλά κοινά στοιχεία, έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι κυρίως στην Ελλάδα, αλλά πλέον έχουν και οι δύο ίδιο ρόλο και παλεύουν για την πολυπόθητη νίκη.

Μπορεί η Euroleague να είναι μόνο στην δεύτερη αγωνιστική της, αλλά τα περιθώρια για απώλειες είναι πολύ στενά την φετινή σεζόν και άπαντες στην διοργάνωση δεν πρόκειται να... χαρίσουν οτιδήποτε. Η Φενέρμπαχτσε προέρχεται από την ήττα στην πρώτη αγωνιστική από την Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που θα ήθελε σύντομα να διορθώσει, ενώ και ο Ερυθρός Αστέρας έχασε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και στο πρώτο ματς «σπίτι» του, ειδικά με έναν τέτοιο αντίπαλο θα ήθελε να κάνει την έκπληξη.

Στην άκρη των πάγκων δύο προπονητές που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το παιχνίδι και γνωρίζονται πολύ καλά. Ο Ομπράντοβιτς οδηγεί την ομάδα του σε μια νέα σεζόν γεμάτη προκλήσεις, θέλει να πρωταγωνιστήσει και πάλι και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να την δει να ξεκινά με δύο ήττες την σεζόν. Από την άλλη πλευρά είναι ο Μίλαν Τόμιτς. Σίγουρα δεν έχει την εμπειρία που έχει ο αντίπαλος του, αλλά ξέρει πάρα πολύ καλά πόσο ποιοτικός είναι, τι έχει καταφέρει στην καριέρα του και πόσο δύσκολο έργο έχει.

Η ομάδα του πάντως έχει φτιαχτεί να... αντέχει, το πάθος των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα αλλάζει τα δεδομένα και ο Τόμιτς απολαμβάνει το περιβάλλον που έχει βρει στο Βελιγράδι και κάθε βράδυ μαζεύει εμπειρίες.

Η Euroleague Greece σας παρουσιάζει την ιστορία των δύο προπονητών και όσα έχει κάνει ο Ομπράντοβιτς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ, ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ο ΤΟΜΙΤΣ

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 8 φορές στην ιστορία τους στην Ευρώπη και είναι ξεκάθαρο ποιος έχει το πάνω χέρι. Η Φενέρμπαχτσε έχει καταφέρει να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά με 7 νίκες, ενώ έχει χάσει μόλις μια φορά. Οι δύο προπονητές έχουν κοινή ιστορία από τα ντέρμπι στην Ελλάδα, αλλά ως πρώτοι προπονητές και οι δύο στις ομάδες του έχουν βρεθεί αντιμέτωποι δύο φορές την περσινή σεζόν, με τον Ομπράντοβιτς να έχει το απόλυτο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να βρίσκονται αντιμέτωπες από την σεζόν 2015/16 και οι Τούρκοι έχουν την καθολική κυριαρχία. Την πρώτη σεζόν, το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Βελιγράδι, με την Φενέρμπαχτσε να κερδίζει με 74-60, ενώ την ίδια σεζόν το σκορ στην Τουρκία ήταν 79-61. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και στο TOP16 της ίδιας σεζόν, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, αφού η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε και πάλι δύο νίκες, στα δύο γήπεδα.

Η μία και μοναδική νίκη του Ερυθρού Αστέρα ήρθε την σεζόν 2016/17, όταν αφού έχασε στην Τουρκία με 87-72, πήρε την νίκη στο Βελιγράδι με 75-73 και τον κόσμο να δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες και την σεζόν 2017/18 με την τούρκικη ομάδα να επιστρέφει στις νίκες και κερδίζει εύκολα και τα δύο ματς.

Ο Ομπράντοβιτς ξέρει ότι η ατμόσφαιρα που αντιμετωπίζει στην πατρίδα του δεν είναι η πιο... ευχάριστη, αφού οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα έχουν ξεχωριστή σχέση με εκείνους του Ολυμπιακού και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αντιδρούν στον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού. Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε έχει δηλώσει ότι δεν του αρέσει αυτό που γίνεται, αλλά μέσα στο παρκέ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα η ομάδα του.

Οι δύο άντρες πάντως, Ομπράντοβιτς και Τόμιτς, έχουν μακρά... κοινή πορεία, αφού ο Ομπράντοβιτς όταν πήγε στον Παναθηναϊκό το 1999 και βρήκε ως παίκτη τον Τόμιτς ως παίκτη του Ολυμπιακού, ενώ από το 2008 μέχρι και το 2012, που ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε την Ελλάδα, ο Τόμιτς ήταν στο προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.