Τζάκσον στην Euroleague Greece: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με πρεστίζ και θρυλικούς παίκτες!»

Τζάκσον στην Euroleague Greece: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με πρεστίζ και θρυλικούς παίκτες!»
Ο γκαρντ της Βιλερμπάν λίγο πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, μίλησε στην Euroleague Greece. ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΛΥΩΝ: Κων.νος Μελάγιες.

Η Βιλερμπάν επέστρεψε στη μεγάλη ευρωπαϊκή σκηνή της Euroleague μετά από 10 χρόνια κι ένα παιδί της πόλης ηγείται της προσπάθειάς της.

Ο Έντουιν Τζάσκον δεν είναι απλά ένας παίκτης της γαλλικής ομάδας, αλλά κάτι πολύ περισσότερο μιας και γεννήθηκε, μεγάλωσε στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο 30άχρονος γκαρντ μίλησε στην Euroleague Greece για την ομάδα του, για την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί σε λίγες μέρες.

Έντουιν έχει παίξει κι άλλες σεζόν στην Euroleague, αλλά σίγουρα το να φοράς τη φανέλα της Βιλερμπάν κάνει τη φετινή κάπως πιο ιδιαίτερη;

Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου και είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα να αγωνίζομαι στη Euroleague με αυτήν την ομάδα. Ήταν καιρός να έρθω και να αγωνιστώ με αυτήν την ομάδα. Ορισμένες φορές αγωνίζεσαι σε μια ομάδα είτε γιατί σου προσφέρει μεγάλο συμβόλαιο, είτε σου αρέσει μια πόλη, είτε γιατί σε ζήτησε ο προπονητής. \

Τώρα είναι διαφορετικό. Εδώ είναι η καρδιά μου, άνθρωποι που ενδιαφέρεσαι πραγματικά, φίλοι και συγγενείς που έρχονται να σε δουν στα παιχνίδια , συμπαίκτες που τους θεωρείς αδέρφια. Είναι πολύ διαφορετικά τα συναισθήματα συγκριτικά με το να παίζεις στο εξωτερικό σε μια διαφορετική χώρα.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό και για το γαλλικό μπάσκετ. Ετσι δεν είναι;

Ναι βέβαια. Εχει εξελιχθεί το μπάσκετ στη χώρα μας, έχουμε επιτυχίες με την Εθνική ομάδα... Παίζοντας σε αυτήν τη διοργάνωση, την Euroleague, είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για το γαλλικό μπάσκετ, οπότε για αυτό κι εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο μας υπερήφανο.

Η γνώμη σου για τον φετινό Ολυμπιακό;

Είναι μια θρυλική ομάδα, που είναι πάντα δύσκολο να την νικήσεις. Προφανώς και έχουν πολλή ποιότητα αλλά έχουν κάνει πολλές αλλαγές φέτος, οπότε είναι πιο καλή στιγμή για μας να τους αντιμετωπίσουμε, περισσότερο από ότι αργότερα στη σεζόν που θα είναι πιο έτοιμοι.

Γνωρίζω τον coach Μπλατ από όταν ήμουν νέος παίκτης στο Τρεβιζο camp και συνηθίζαμε να μιλάμε πολύ. Μου αρέσει πολύ να μιλάω με ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και να μαθαίνω τον τρόπο σκέψης τους.

Είδα τον Σπανούλη να παίζει στην προετοιμασία και είναι σε πολύ καλή κατάσταση παρόλο τον περσινό του τραυματισμό του, ένας πολύ δυνατός παίκτης. Και ο Πρίντεζης... Είναι θρυλικοί παίκτες. Είναι μια ομάδα που έχει πάει πολλές φορές σε Final 4, έχει κερδίσει τίτλους... Είναι πολύ ξεχωριστός τρόπος να ξεκινάς μια σεζόν παίζοντας απέναντι σε έναν αντίπαλο με τέτοιο πρεστίζ όπως ο Ολυμπιακός. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό αλλά σίγουρα είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολλή ποιότητα και ξεχωριστό coach. Μια πολύ ξεχωριστή ομάδα.

Εκτός του Ολυμπιακού, την άλλη εβδομάδα αντιμετωπίζετε μια ακόμη ελληνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Η γνώμη σου για αυτό το παιχνίδι; Από ότι έχεις δει από τα παιχνίδια προετοιμασίας. Την μια εβδομάδα παίζεις απέναντι στον Σπανούλη και την επόμενη απέναντι στον Καλάθη...

Σίγουρα οι Έλληνες παίκτες έχουν πάντα πολύ καλή γνώση του μπάσκετ και των βασικών του στοιχείων. Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό, έχουν πολύ καλούς γκαρντ, όπως ο Ράις, ο Καλάθης, ο Φριντέτ που είναι πολύ καλός σουτέρ...

Κάθε εβδομάδα στην Euroleague είναι δύσκολη. Ξέρεις ότι πρέπει να βγεις να παίξεις δίνοντας τον καλύτερο σου εαυτό γιατί μπορεί να χάσεις με 20 πόντους, αλλά και αν δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό πάλι μπορεί να χάσεις, αλλά τουλάχιστον θα έχεις αγωνιστεί και θα έχεις μείνει στο παιχνίδι.

Και όπως είπα το να ανοίγεις τη σεζόν στη Euroleague με έναν αντίπαλο με τέτοιο πρεστίζ είναι αυτό για το οποίο ζεις, για την πρόκληση, όποτε πας και δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό για να αποδείξεις ότι εδώ ανήκεις και να παίξεις κάποια παιχνίδια στην έδρα σου παραμένοντας ανταγωνιστικός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Μπορούμε να ζήσουμε με την ήττα, αλλά σίγουρα οφείλουμε να δείξουμε μαχητικό πνεύμα όπως συνηθίζουν να κάνουν οι Έλληνες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.