Υποψήφιοι MVP στην Euroleague: Στο Νο4 ο Νικ Καλάθης, κανείς από Ολυμπιακό

Κάτια Πετροπούλου
Υποψήφιοι MVP στην Euroleague: Στο Νο4 ο Νικ Καλάθης, κανείς από Ολυμπιακό
Η Euroleague παρουσίασε τους δέκα παίκτες της φετινής διοργάνωσης που έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν το βραβείο του MVP, με τον Νικ Καλάθη να είναι πολύ ψηλά.

Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τοποθετήθηκε στην τέταρτη θέση, πίσω από τους Ουίλ Κλάιμπερν, Νάντο Ντε Κολό και Σέιν Λάρκιν.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague αναφέρεται χαρακτηριστικά για τον Καλάθη: «Μιλώντας για ηγέτες, αυτός ο παίκτης έχει πάνω από όλα την μεγαλύτερη ευθύνη να τρέχει την ομάδα του, διευκολύνοντας τους συμπαίκτες του και γενικά να αποφασίζει για τα σουτ. Ο Καλάθης έχει αναδειχθεί back-to-back στην καλύτερη πεντάδα της Euroleague, κάνοντας πράγματα, όπως να "σπάσει" δύο σερί χρονιές το ρεκόρ στις ασίστ στη διοργάνωση και να γίνει ο πρώτος παίκτης, έπειτα από μια δεκαετία και, που έκανε triple double. Φαίνεται πως γίνεται καλύτερος με το χρόνο και απολαμβάνει την ευθύνη να παίρνει την ομάδα στους ώμους του. Αυτή τη σεζόν, έχει ένα ισχυρό κύκλο γύρω του για να τροφοδοτήσει και να τροφοδοτείται, και θα είναι συναρπαστικό να δούμε έναν παίκτη που γεννήθηκε για να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του, να προσπαθεί να φέρει τον Παναθηναϊκό στο ύψος του. Αν ο Καλάθης μπορέσει να πάει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο του Final 4 από το 2012, θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης για τον MVP της σεζόν».

Οι υπόλοιποι της λίστας, στην οποία δεν υπάρχει παίκτης του Ολυμπιακού, είναι οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Αλεξέι Σβεντ, Γιαν Βέσελι, Νίκολα Μίροτιτς, Έντι Ταβάρες και Μάικ Τζέιμς.

10. Μάικ Τζέιμς - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
9. Έντι Ταβάρες - Ρεάλ Μαδρίτης
8. Νίκολα Μίροτιτς - Μπαρτσελόνα
7. Γιαν Βέσελι - Φενέρμπαχτσε
6. Αλεξέι Σβεντ - Χίμκι
5. Σέρχιο Ροντρίγκεθ - Αρμάνι Μιλάνο
4. Νικ Καλάθης - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
3. Ουίλ Κλάιμπερν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
2. Νάντο Ντε Κολό - Φενέρμπαχτσε
1. Σέιν Λάρκιν - Αναντολού Εφές

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.