Στα... άδυτα της Lanxess Arena που θα φιλοξενήσει το Final 4 του 2020!

Gazzetta team
Στα... άδυτα της Lanxess Arena που θα φιλοξενήσει το Final 4 του 2020!
H EuroLeague ανακοίνωσε την Τετάρτη (17/7) ότι το επόμενο Final 4 της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην Κολωνία και δη στην «Lanxess Arena». Τι εστί όμως «Lanxess Arena»;

Το γήπεδο που θα υποδεχθεί της τέσσερις ομάδες της EuroLeague το τριήμερο 24-26 Μαΐου 2020 χτίστηκε πριν από 21 χρόνια και εγκαινιάστηκε την σεζόν 1998-99.

Κυρίως χρησιμοποιείται για αγώνες χόκεϊ και πιο συγκεκριμένα από την ομάδα «Kölner Haie». Μάλιστα θεωρείται ως το μεγαλύτερο γήπεδο για αγώνες χόκεϊ εκτός ΗΠΑ! Επίσης το χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα μπάσκετ της Κολωνίας, όπως επίσης και η ομάδα χάντμπολ «VfL Gummersbach».

Δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια και πιο συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου 2000, σημειώθηκε και το ρεκόρ προσέλευσης θεατών στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος (και το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα) αφού 18.518 άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει την αναμέτρηση μεταξύ Βόννης-Άλμπα Βερολίνου.

Η «Lanxess Arena» έχει φιλοξενήσει πολλά events όπως για παράδειγμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ το 2019, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χόκεϊ το 2001 και το ΝΒΑ Europe Live το 2006 όπου είχαν πάρει πάρει μέρος η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι, οι Φιλαντέλφια 76ers και οι Φίνιξ Σανς.

Το αρχικό όνομα του γηπέδου ήταν «Kölnarena» αλλά από το 2008 έχει μετονομαστεί σε «Lanxess Arena» λόγω και της ονομασίας του εν λόγω σπόνσορα.