Μπάλντγουιν IV: Δεν αποδέχεται την ήττα, είναι έτοιμος για την μεγάλη του πρόκληση (pics & vids)

Μπάλντγουιν IV: Δεν αποδέχεται την ήττα, είναι έτοιμος για την μεγάλη του πρόκληση (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μπάλντγουιν IV: Δεν αποδέχεται την ήττα, είναι έτοιμος για την μεγάλη του πρόκληση (pics & vids)
Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν φοράει τα «ερυθρόλευκα» και έρχεται στον Ολυμπιακό για να συνεχίσει το ενδιαφέρον ταξίδι του και να αποδείξει ότι το ταλέντο του αξίζει να τον πάει παραπέρα.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο το όνομα του Ουέιντ Μπάλντγουιν βγάζει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Από την οικογένεια του, που σίγουρα δεν είναι η συνηθισμένη, στους εξαιρετικούς αριθμούς του στα κολέγια, από εκεί στο ντραφτ του 2016, την σεζόν στο ΝΒΑ, τις ανταλλαγές, την G League και πλέον τον Ολυμπιακό.

Η διαδρομή του, όπως και των περισσότερων νεαρών που μπαίνουν σε αυτόν τον δρόμο, δεν ήταν πάντα ομαλή, έχει περάσει πολλά και στα 23 του πλέον ψάχνει το λιμάνι του για να βρει χρόνο και συνθήκες και να απλώσει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στο παρκέ. Το «Λιμάνι» του Πειραιά τον περιμένει και μαζί και ο Ντέβιντ Μπλατ που εισηγήθηκε τον ερχομό του στον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός έχει προλάβει να περάσει από πολλούς προορισμούς, έχει δει το όνομα του γραμμένο σε διάφορα ρεπορτάζ και πλέον εκείνο που τον νοιάζει είναι να παίξει μπάσκετ και να κάνει πρωταθλητισμό. Από την G League θα βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο και οφείλει να βάλει το πείσμα του μπροστά και αποδείξει σε όλους τι είναι ικανός να κάνει.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗ

To όνομα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού δεν είναι απλά Ουέιντ Μπάλντγουιν, αλλά δίπλα υπάρχει και το IV. Αυτό αποτελεί προϊόν μιας παράδοσης που ακολουθεί η οικογένεια του, κάτι σαν το μπάσκετ. «Νομίζω ότι ο μπαμπάς μου θα μου φώναζε αν δεν συνέχιζα την παράδοση. Σίγουρα θα πάω για το πέμπτο. Νομίζω ότι το Μπάλντγουιν V σε μια φανέλα θα δείχνει τέλεια. Όλοι πίστευαν ότι δεν θα το συνεχίσω, αλλά σίγουρα θα το κάνω. Ελπίζω να συνεχίσει και να υπάρχει και X».

Η οικογένεια του νεαρού σημαίνει πολλά για εκείνον. Γεννημένος στις 29 Μαρτίου του 1996 ο νεαρός γκαρντ, με ύψος 1.93 από μικρός έμαθε να έχει σεβασμό και να είναι υπάκουος μπροστά στους αστυνομικούς γονείς του. Η μητέρα του, η Μόνικα, είναι 27 χρόνια στο FBI, η οποία έχει δουλέψει στην αντιτρομοκρατική και τα εγκλήματα του διαδικτύου και θεωρείται μια εκ των κορυφαίων της υπηρεσίας της.

Εκείνη ανέλαβε την συμπεριφορά του γιου της στο σπίτι, ενώ ο πατέρας του ανέλαβε ανέλαβε την μπασκετική του εκπαίδευση. Ο πατέρας του είναι συνταξιούχος από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών (DEA)και έχει κάνει καριέρα στην Νέα Υόρκη και την Βαλτιμόρη και τις Μπαχάμες. Παρά τις απαιτήσεις της δουλειάς του ο πατέρας του ήταν εκείνος που φρόντισε για να αναπτύξει την ικανότητα του γιο του στο μπάσκετ και δούλεψε μαζί του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται από τους Αμερικανούς ο πατέρας του Μπάλντγουιν του έδεσε το δεξί χέρι, όταν ήταν 8 ετών, για δύο εβδομάδες και τον ανάγκασε να ντριπλάρει με το αριστερό.

1%

A post shared by Wade Baldwin IV (@_wadeiv) on

«Είχαμε πολλούς καυγάδες. Τσακωνόμασταν και έκλαιγε, αλλά ήξερα ότι θα με ευχαριστεί αργότερα». Ο Μπάλντγουιν είχε πάντα έντονη προσωπικότητα και το παραδέχεται και ο ίδιος. «Όταν η μητέρα μου νευριάζει, μπορεί να το ελέγξει. Όσο μεγαλώνω, έμαθα να το διαχειρίζομαι και εγώ σαν και εκείνη. Και όσο μεγαλώνω και ως αθλητής, μαθητής και ως άνθρωπος έχω μάθει από πατέρα μου να έχω σωστή προετοιμασία πριν κάνω οτιδήποτε».

Ο νεαρός είχα προτάσεις από πολλά κολέγια, αλλά εκείνος επέλεξε το Vanderbilt, με το οποίο έγραψε και ιστορία. Έκανε ρεκόρ με 115 ασίστ ως freshman, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του κολεγίου που φεύγει στα μόλις 2 χρόνια. Μαζί του και ο Καρλ Άντονι Τάουνς που ήταν και εκείνος που τραβούσε όλη την προσοχή, με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του. Την δεύτερη σεζόν του στο κολέγιο είχε 14.1 πόντους με 40.6% στο τρίποντο, 4 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ, αριθμοί που ήταν ικανοί να τον στείλουν στο ντραφτ με καλές προοπτικές.

Ακόμα και από το κολέγιο η θέληση του για νίκη ήταν εκείνο το στοιχείο που ξεχώριζε και τον έκανε να έρχεται στο κέντρο της προσοχής. Γι΄αυτό και μερικές φορές μπορεί να φώναζε στους συμπαίκτες, αφού ο ενθουσιασμός του για το παιχνίδι ήταν τέτοιος, που τον έσπρωχνε στο να έχει έντονη προσωπικότητα. Μάλιστα και ο ίδιος παραδέχεται ότι ο επιθετικός του τρόπος εντός και εκτός παρκέ τον έχει κάνει να είναι παρεξηγημένος, κάτι που δουλεύει τα τελευταία χρόνια.

DRAFT ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

Η βραδιά του ντραφτ του 2016 ήταν ξεχωριστή για τον Μπάλντγουιν, όπως και για κάθε νεαρό παίκτη. Έχοντας γύρω του φίλους και οικογένεια θυμάται. «Η μητέρα μου ήταν νευρική. Ο μπαμπάς μου ίδρωνε. Δεν περίμενα να φτάσω μέχρι το Νο.17. Πιστεύαμε ότι θα είναι νωρίτερα. Αλλά εκείνη η νύχτα ήταν τέλεια. Όλοι έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στο τι έγινε με μικρό ή μεγάλο τρόπο. Απλά το να επιλεχθώ από μια ομάδα, ήταν απίστευτο».

Οι Γκρίζλις ήταν η ομάδα που τον πίστεψε και τον έκανε δικό της, δίνοντας του την ευκαιρία να παίξει στο ΝΒΑ και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Με σαφείς επιρροές από τους Ουέιντ, που είναι και ο παίκτης που λατρεύει, και τον Ουέστμπρουκ. Λατρεύει να παίζει άμυνα και σίγουρα του αρέσει να «κλειδώνει» τον αντίπαλο του. «Το πρώτο παιχνίδι που είδα στο ΝΒΑ ήταν του Βινς Κάρτερ με τους Νετς. Και γίνομαι ντραφτ και είμαι στην ομάδα του Κάρτερ. Έτσι με καλωσόρισε το ΝΒΑ».

Face. Everything. And. Rise

A post shared by Wade Baldwin IV (@_wadeiv) on

Στην πρώτη του σεζόν στον «μαγικό» κόσμο έπαιξε 33 ματς, με το ντεμπούτο του να είναι πολύ καλό με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 μπλοκ σε 24 λεπτά συμμετοχής στην νίκη της ομάδας του επί των Τίμπεργουλβς. Η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη και μπορεί να έπαιξε 33 αγώνες δεν κατάφερε να έχει αριθμούς που θα τραβούσαν βλέμματα. Χωρίς να πάρει δεύτερη ευκαιρία από την ομάδα που τον επέλεξε, έγινε ανταλλαγή στους Μπλέιζερς και εκεί προσπάθησε να δώσει συνέχεια σε ότι είχε αρχίσει. Ούτε αυτή την ευκαιρία κατάφερε να αρπάξει και βρέθηκε και πάλι να παίζει μεταξύ ΝΒΑ και G League.

Είχε τις στιγμές του στο ΝΒΑ, κουβαλάει μπόλικη ενέργεια και διάθεση μέσα στο παρκέ, αλλά πολλές φορές δεν μπορεί να την ελέγξει και κάνει λάθη ενθουσιασμού. Επιθετικά είναι αθλητικός, έχει καλή φυσική κατάσταση και είναι καλός χειριστής της μπάλας. Θέλει να επιτίθεται και να φτάνει μέχρι μέσα, κάτι στο οποίο είναι εξαιρετικός, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πέσει το ποσοστό του στο τρίποντο. Μπορεί να κατεβάσει μπάλα, να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και να τρέξει τον ρυθμό, αλλά πολλές φορές δεν δαμάζει τον ενθουσιασμό του και κάνει λάθη. Αμυντικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Είναι ψηλός, έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών, είναι αθλητικός και στόχος του είναι να σταματάει τον αντίπαλο του. Έχει έφεση στα κλεψίματα και είναι ικανός να μαρκάρει και κοντύτερους και ψηλότερους αντιπάλους. Η άμυνα είναι το δυνατό του σημείο και η ενέργεια του τον βοηθάει εξαιρετικά.

Πλέον, ο Αμερικανός περνά πρώτη φορά τον Ατλαντικό για να παίξει μπάσκετ εκτός Αμερικής και η πρόκληση του Ολυμπιακού είναι τεράστια. Οι προοπτικές του ήταν και είναι πολύ καλές και ψάχνει το σωστό περιβάλλον για να λάμψει. Το ταλέντο είναι συνδυασμένο με εκρηκτικό χαρακτήρα και θέληση για νίκη, με τα στοιχεία αυτά να τον φέρνουν υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ και με μια νέα και τεράστια πρόκληση μπροστά του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.