Το επιτελείο του Προμηθέα συναντήθηκε με τον Σάρας (pics)

Το επιτελείο του Προμηθέα συναντήθηκε με τον Σάρας (pics)

Gazzetta team
Το επιτελείο του Προμηθέα συναντήθηκε με τον Σάρας (pics)
Οι Γιάννης Ελευθεριάδης, Αλέξανδρος Βελισσαράκος και Ανδρέας Μελιγδής συμμετείχαν στο υψηλού επιπέδου μπασκετικό σεμινάριο «EuroLeague Coaches Clinic 2019» στο «Pavelló Olímpic de Badalona» - έδρα της Χοβεντούδ Μπανταλόνα - κι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σπουδαίους προπονητές της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μαζί με άλλους 200 - περίπου - προπονητές από 36 χώρες, παρακολούθησαν από 4-7 Ιουλίου κάποιους από τους κορυφαίους ευρωπαίους προπονητές, και συγκεκριμένα τους Έτορε Μεσίνα, Τσάβι Πασκουάλ, Γιώργο Μπαρτζώκα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Πάμπλο Λάσο και Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αναλύουν εξειδικευμένα μπασκετικά θέματα, παρουσιάζοντάς τα, τόσο από την σκοπιά της επίθεσης, όσο και της άμυνας.

H «EuroLeague Coaches Clinic» είναι μια πρωτοβουλία του πρόσφατα δημιουργημένου Συμβουλίου Πρώτων Προπονητών Ευρλωλίγκας (EuroLeague Head Coaches Board), με στόχο την μεταφορά και διάδοση γνώσης σε μια νεότερη γενιά προπονητών, από προπονητές που έχουν κατακτήσει τα υψηλότερα επίπεδα γνώσης του παιχνιδιού του μπάσκετ.

Συνοπτικά, ο Έτορε Μεσίνα μίλησε για την pick-and roll άμυνα κι επίθεση, ο Τσάβι Πασκουάλ ανέλυσε τις επιθετικές και αμυντικές στρατηγικές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τις αλλαγές στην άμυνα και την αντιμετώπισή τους και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρουσίασε τις ιδέες του για την zone press άμυνα σε όλο το γήπεδο και τον τρόπο αντιμετώπισής της. Επιπλέον, ο Πάμπλο Λάσο έδειξε επιθετικά και αμυντικά συστήματα για σετ επιθέσεις, ενώ, τέλος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλυσε τακτικές σχετικές με την low-post άμυνα κι επίθεση.