EuroLeague Academy: Με την αίγλη του Παπαλουκά ο μεγάλος τελικός (pics)

Gazzetta team
EuroLeague Academy: Με την αίγλη του Παπαλουκά ο μεγάλος τελικός (pics)
Το τουρνουά U12 της EuroLeague Academy στην Αθήνα έριξε αυλαία υπό το βλέμμα του Θοδωρή Παπαλουκά στο Eurohoops Dome.

O μεγάλος τελικός του Final Four του τουρνουά U12 της EuroLeague Academy βρήκε τις φιναλίστ Ελληνοαγγλική Σχολή και Λεόντειο Σχολή να προσφέρουν μία όμορφη μπασκετική μονομαχία! Στις εξέδρες μαθητές από τα δύο σχολεία που απόλαυσαν το θέαμα και φρόντισαν να δώσουν ώθηση στις δύο ομάδες σε μία «τρελή» παρέα που στήθηκε στο Eurohoops Dome.

Το πρωί της Πέμπτης (23/12) κορίτσια και αγόρια από τα δύο σχολεία απόλαυσαν το παιχνίδι με τη Λεόντειο Σχολή να φτάνει τελικά στο πολυπόθητο τρόπαιο(42-34).

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς φρόντισε να υπενθυμίσει στους μικρούς μαθητές πως οι ήττες είναι μέσα στο παιχνίδι και πως είναι σημαντικές για να μάθεις και να προχωράς μπροστά.

Έπειτα, ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ έκανε την στέψη στην Πρωταθλήτρια και φρόντισε να φωτογραφηθεί με τα πιτσιρίκια που πάνω απ' όλα χάρηκαν το μπάσκετ.

Η EuroLeague Academy έχει ως στόχο την ανάπτυξη τουρνουά σε μικρές ηλικίες σε πόλεις της Ευρώπης. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Απρίλιο και ήδη έχουν διεξαχθεί τουρνουά σε Τελ Αβίβ, Κωνσταντινούπολη, Βιτόρια και Αθήνα.

Το τουρνουά προτρέπει τη συμμετοχή παιδιών, τόσο αγοριών, όσο και κοριτσιών και τα βοηθάει μέσα από το μπάσκετ να μάθουν για τις αξίες τους αθλητισμού με τη δύναμη σημαντικών προσωπικοτήτων της EuroLeague.