To 13/13 της ΤΣΣΚΑ και η μία πρόκριση της Μπασκόνια την τελευταία δεκαετία

To 13/13 της ΤΣΣΚΑ και η μία πρόκριση της Μπασκόνια την τελευταία δεκαετία
Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τη διαδικασία των playoffs στην Euroleague ενώ η Μπασκόνια είναι άπειρη στη σχετική διαδικασία.

Τα playoffs είναι πάντα μία διαφορετική διαδικασία σε σχέση με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Σε μία σειρά 3-5 αγώνων παίζουν ρόλο πολλά και εν εξ αυτών είναι η εμπειρία. Στην Αμερική το λένε «know how», δηλαδή να γνωρίζεις τι χρειάζεται να κάνει στο παρκέ ώστε να προκριθείς στο Final 4.

Στη «μάχη» μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Μπασκόνια η εμπειρία αποτελεί ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Η Euroleague θέσπισε τα playoffs τη σεζόν 2004-05. Αυτές τις 15 σεζόν η ΤΣΣΚΑ ουδέποτε έχει αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Πάντα ήταν η ομάδα που πέρασε στο Final 4. Τη μοναδική φορά που δεν κατάφερε να διεκδικήσει το τρόπαιο, συνέβη όχι γιατί αποκλείστηκε στα playoffs, αλλά νωρίτερα (πρώτη φάση) κι ήταν φυσικά τη σεζόν 2010-11.

Ουσιαστικά η ΤΣΣΚΑ έχει 13/13 προκρίσεις στη φάση των playoffs.

ΑΠΕΙΡΟΙ ΟΙ ΒΑΣΚΟΙ

Η Μπασκόνια στην άλλη πλευρά έχει κάπως αντίθετη πορεία όταν βρίσκεται στη φάση των playoffs. Οι Βάσκοι την τελευταία δεκαετία έχουν βρεθεί έξι φορές σε αυτή τη θέση και μόλις μία έχουν κερδίσει τη σειρά.

Μοναδικό «θύμα» της Μπασκόνια ήταν ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2015-16 όταν τον απέκλεισε και πήγε αυτή στο Final 4 του Βερολίνου.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η ισπανική ομάδα έχει αποκλειστεί.