Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στα Games 1 & 2

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στα Games 1 & 2
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους των πρώτων δύο παιχνιδιών των playoffs της Euroleague.

Tο Game 1 και το Game 2 των playoffs της Euroleague ανήκουν στο παρελθόν και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: O Βενσάν Πουαριέ πρωταγωνίστησε στο break της Μπασκόνια μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ, αφού είχε 14 πόντους και 15 ριμπάουντ, σπάζοντας το ρεκόρ της Euroleague στον συγκεκριμένο τομέα. Ήταν ο παίκτης με το καλύτερο ranking στα 2 πρώτα ματς των playoffs με 23 και ο κορυφαίος ριμπάουντερ με 10 μέσο όρο

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Νικ Καλάθης είχε μόλις 1 πόντο στο Game 2 με τη Ρεάλ, έχοντας 0/11 σουτ εντός πεδιάς σε μια εμφάνιση που θα θέλει να ξεχάσει.

Η νίκη της αγωνιστικής: Τα break των Μπασκόνια και Ζαλγκίρις απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Φενέρ αντίστοιχα. Πριν το ξεκίνημα των σειρών οι ομάδες του Ιτούδη και του Ομπράντοβιτς ήταν τα απόλυτα φαβορί για πρόκριση στο Final 4, αλλά Βάσκοι και Λιθουανοί έδειξαν πως είναι... σκληρά καρύδια και πλέον χρειάζεται απλά να προστατέψουν την έδρα τους.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Το 0/11 σουτ του Καλάθη στο Game 2, τα 15 ριμπάουντ του Πουαριέ στο break της Μπασκόνια, το 15/41 του Παναθηναϊκού στο Game 2, τα 9/10 δίποντα του Ουλανόβας, οι μόλις 43 πόντοι της Ζαλγκίρις στο πρώτο ματς και τα 5/6 τρίποντα του Σέρχιο στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Μπασκόνια.

Limit-up: H Zαλγκίρις άφησε πίσω της το βαρύ 76-43 κόντρα στη Φενέρ και έφυγε με ένα τεράστιο διπλό στο Game 2. Αντίστοιχα η Μπασκόνια δεν πτοήθηκε από την ήττα στο πρώτο ματς από την ΤΣΣΚΑ και με εξαιρετικό μπάσκετ έφερε τη σειρά στο 1-1.

Limit-down: Η Φενέρ και η ΤΣΣΚΑ. Πολλοί θα περίμεναν πως θα έκαναν το 2-0, όμως και οι 2 ομάδες δέχθηκαν break στο Game 2. Τώρα η πρόκριση δυσκόλεψε, αφού πρέπει οπωσδήποτε να... σπάσουν μια φορά την έδρα των αντιπάλων τους.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το Όσκαρ του αξίζει ο Σάρας, αφού μάζεψε τα κομμάτια της ομάδας του μετά την ήττα στο Game 1 και παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική Ζαλγκίρις στο Game 2. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα και break. Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Περάσοβιτς που κέρδισε τη μάχη των πάγκων από τον Ιτούδη και η Μπασκόνια έκανε το 1-1 στη σειρά, πριν μεταφερθεί στη Μπασκόνια.